Hora castiga pe Transalpina

Hora castiga pe Transalpina
Distribuie pe Facebook
Etapele a IX-a si a X-a ale Campionatului National de Viteza in Coasta DUNLOP 2012 au fost castigate din nou de Hora.
Etapele a IX-a si a X-a ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2012, disputate in acest sfarsit de saptamana pe Transalpina, la Novaci-Ranca, au fost adjudecate de Lucien Hora.
Pilotul resitean s-a impus pe cel mai lung traseu de coasta din Romania in ambele etape ale CNVC Dunlop 2012, in ciuda vremii instabile si a ploii capricioase din etapa de vineri a competitiei. Desi in prima etapa din dubla de la Ranca, ploaia a udat asfaltul in doua din cele cinci treceri ale etapei, pilotul monopostului Lola a ajuns la final cu cel mai bun timp pe tur. Prima mansa de concurs in etapa de vineri a Cupei Gorjului a fost intarziata din cauza ploii, dar aceasta nu a impiedicat evolutia excelenta si a lui Lucian Radut, care obtinea al doilea timp din concurs in fata lui Daniel Onoriu, Catalin Cismaru si Mircea Padurean.
Fara sa urce in prima mansa de concurs a etapei a IX-a a CNVC Dunlop 2012, vicecampionul Paul Andronic termina etapa pe a doua treapta a podiului. Pe al treilea loc s-a clasat Andrei Dumitrescu, revenit la volanul monopostului sau Tatuus, care i-a suflat podiumului lui Lucian Radut. Podiumul final al primei etape din dubla de coasta Cupa Gorjului a fost astfel format din: Lucien Hora, Paul Andronic si respectiv Andrei Dumitrescu.
Duminica, vremea a rezervat soare pentru toate urcarile din concurs, asfaltul traseului de coasta incalzindu-se incet. Cu toate acestea etapa nu a ramas fara surprize. In a doua urcare a etapei, si prima de antrenamente cronometrate, scurta iesire in decor a debutantului Bogdan Dobranici a dus la spargerea baii de ulei si la intinarea pistei cu ulei, precum si la intreruperea cursei pana la orele 14.00. Dupa reluarea cursei, Hora castiga cu timpul obtinut in prima mansa de concurs, in timp ce secundul sau, Paul Andronic, nu mai poate lua startul si rateaza podiumul etapei. Andrei Dumitrescu urca pe locul doi, iar Daniel Onoriu rezerva fanilor o revenire spectaculoasa de pe locul 7 direct pe a treia treapta a podiumului.
Cupa Gorjului 2012 a contat ca a patra dubla disputata in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2012 si a aliniat la start peste 50 de piloti in ambele zile de concurs. Urmatoarea etapa a CNVC Dunlop 2012 va avea loc la Campulung Muscel pe traseulul de la Voina, in perioada 31 august-2 septembrie a.c.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook Dunlop Racing Info Romania sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro.

Distribuie pe Facebook
mai multe