Asa cum au promis, cei de la Renault Sport au lansat cel mai rapid model al lor, conceptul RS 16

Asa cum au promis, cei de la Renault Sport au lansat cel mai rapid model al lor, conceptul RS 16
  • Noul Renault Clio RS 16 debuteaza oficial sub forma de concept
  • Hot-hatch-ul francez se lauda cu un benzinar turbo de doi litri si 275 de cai putere
  • Inclusiv amortizoarele si franele provin de la Megane RS275
Distribuie pe Facebook

Uite ca cei de la Renault Sport s-au tinut de cuvant si, cu ocazia celebrarii a 40 de ani de cand a luat nastere divizia sport formata din alaturarea Alpine si Gordini, au lansat conceptul Clio RS 16.

Am putea spune ca producatorul francez si-a pus cele mai luminate minti sa creeze acest hot-hatch, ingineri care s-au gandit sa surprinda pe toata lumea si sa-i monteze sub capota motorul de pe Megane RS275 Trophy-R.

Insarcinat cu prezentarea masinii la Monaco a fost nimeni altul decat pilotul de Formula 1 Kevin Magnussen, aflat acolo pentru a lua startul la Marele Premiu de F1 din acest week-end.

Renault Clio RS 16Renault Clio RS 16

Caroseria este cu 60 de milimetri mai lata, jantele au crescut si ele la 19 inchi, iar intreaga parte frontala a fost restilizata pentru a putea gazdui motorul enorm.

Nu a fost deloc o munca usoara, dupa cum explica managerul de proiect, Patrice Ratti: "In teorie, sa montam motorul turbo de 2 litri care produce 275 de cai putere intr-un Clio RS a fost o propunere atractiva, dar a trebuit sa facem mai multe teste cu privire la fezabilitatea operatiunii. In mai putin de o luna, o echipa restransa a realizat un studiu preliminar care a confirmat ca este posibil ca motorul sa intre sub capota."

Motorul nu este singurul detaliu imprumutat de la fratele mai mare, ci si amortizoarele sau sistemul de franare cu discuri de otel de 350 de milimetri. Puntea spate a fost luata, in schimb, de pe versiunea de raliu R3T a Clio-ului si este acum cu 50% mai rigida.

Renault Clio RS 16Renault Clio RS 16

Renault Clio RS 16

Doar doua exemplare au fost produse pana in acest moment, unul folosit ca si concept, iar celalalt ca si cobai. Renault a creat acest mic monstru pentru a-i succede lui Clio V6.

Cu alte cuvinte, conceptul RS 16 este un Megane RS275 Trophy-R mai mic si mai nervos, iar daca va intra in productie, toate aceste tehnologii inspirate din motorsport nu vor veni la un pret mic. Cei care vor dori acest mic diavol tasmanian vor trebui sa scoata din buzunare aproximativ 45,000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Renault Clio RS 16
mai multe