Tine-te bine! Renault-ul Clio de 275 de cai putere este gata oricand sa intre in productie

Tine-te bine! Renault-ul Clio de 275 de cai putere este gata oricand sa intre in productie
  • Renault-ul Clio RS16 a fost surprins in teste
  • Sub capota se afla motorul de 2.0 al Megane-ului RS 275 Trophy
  • Cel mai puternic Clio de pana acum va costa intre 35.000 si 45.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Viitorul Renault Clio RS16 a fost zarit pentru prima data in teste, semn ca cel mai puternic Clio de pana acum este din ce in ce mai aproape sa intre in productie.

Francezii de la Renault au uimit pe toata lumea atunci cand in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco din acest an, s-au decis sa prezinte conceptul celui mai puternic Clio al lor, botezat RS16.

Renault Clio RS16

Chiar daca la acel moment soarta hot-hatch-ului era inca incerta, faptul ca a fost surprins recent in teste, ne face sa credem ca se apropie incet incet de intrarea in productie. Totusi, sunt sanse mari ca acest Clio hardcore sa nu fie un model de serie, constructorul francez urmand sa produca doar cateva exemplare, cu un pret pe masura.

Renault Clio RS16Renault Clio RS16

Desi masinii surprinse in aceste fotografii ii lipsesc unele detalii exterioare precum aripile evazate, pe care le-am putut observa pe conceptul dezvelit la Monaco, sunt prezente totusi aripa spate enorma, pozitionata deasupra lunetei, si cel mai important motorul.

Renault Clio RS16

Renault-ul Clio RS16 este propulsat de motorul de 2.0 litri, imprumutat de la Megane-ul RS 275 Trophy, iar daca va pastra configuratiile initiale ale acestuia, va dezvolta 275 de cai putere si 360 Nm cuplu.

Renault Clio RS16

Pentru a putea "imbratisa" acest agregat si aceste noi performante, inginerii francezi au fost nevoiti sa refaca intreg sistemul de racire, caroseria este cu 60 de milimetri mai lata, jantele au crescut la 19 inchi, iar partea frontala a fost restilizata pentru a putea gazdui motorul de 2.0 litri.

La momentul dezvelirii, Patrice Ratti, managerul de proiect, declara ca "In teorie, sa montam motorul turbo de 2 litri care produce 275 de cai putere intr-un Clio RS a fost o propunere atractiva, dar a trebuit sa facem mai multe teste cu privire la fezabilitatea operatiunii. In mai putin de o luna, o echipa restransa a realizat un studiu preliminar care a confirmat ca este posibil ca motorul sa intre sub capota."

Renault Clio RS16

Desemenea, Clio-ul RS16 a imprumutat de la defunctul Megane RS 275 Trophy amortizoarele si sistemul de franare Brembo cu discuri de otel de 350 de milimetri si 4 pistonase, iar puntea spate este luata de pe versiunea de raliu R3T si este cu 50% mai rigida.

Deocamdata nu stim o data exacta cand va intra in productie acest model, dar un lucru sigur este ca toate aceste "bunatati" nu vor veni la un pret mic. De aceea, specialistii se asteapta ca viitorul Renault Clio RS16 sa coste undeva intre 35.000 si 45.000 de euro.

Sursa foto: Motor1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Renault Clio RS16
mai multe