Aston Martin dezvaluie conceptul Vanquish Zagato la Villa d'Este

Aston Martin dezvaluie conceptul Vanquish Zagato la Villa d'Este
  • Aston Martin prezinta noul Vanquish Zagato
  • Conceptul debuteaza oficial la Concorso d'Eleganza Villa d'Este
  • Sub capota regasim un V12 de 600 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Colaborarea dintre Aston Martin si casa italiana de design Zagato naste inca un super-concept, Vanquish Zagato, care va debuta la prestigiosul Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Noul Vanquish Zagato a fost dezvoltat de catre echipa de design de la Aston Martin, condusa de Marek Reichman, in cooperare cu Andrea Zagato si echipa lui de design din Milano.

"De-a lungul anilor am dezvoltat si redefinit propriul nostru design si am impins tot timpul limitele cu seriile noastre speciale precum CC-100, One-77 si Aston Martin Vulcan. Conceptul Vanquish Zagato arata cum cele doua companii (Aston Martin si Zagato) pot sa colaboreze si sa depaseasca limitele design-ului Aston Martin," a declarat Reichman.

Primul lucru care iti sare in ochi este forma caroseriei fabricata complet din fibra de carbon si noile stopuri rotunde care incorporeaza aceeasi tehnologie LED folosita si in supercar-ul Aston Martin Vulcan.

Aston Martin Vanquish ZagatoAston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin Vanquish Zagato

Exteriorul continua sa impresioneze prin oglinzile inspirate de One-77, spatele similar cu cel al DB-11-lui, evacuarea cu 4 iesiri, eleronul retractabil si, nu in ultimul rand, parbrizul si geamurile laterale, identice unui vizor, care iti da impresia ca ceea ce vezi este de fapt un avion camuflat intr-o masina rosie ca focul.

Ca performante, motorul V12 este acum capabil de 600 de cai putere si mai multe sisteme care se vor asigura ca pana si ultimul cal putere va fi folosit pentru a crea o senzatie incomparabila.

Interiorul nu poate fi altfel decat incredibil, specific unui Aston Martin. La prima vedere se observa multa fibra de carbon, piele si Z-ul brodat subtil pe tetierele scaunelor, sectiunile usilor si pe consola centrala.

Intr-o colaborare care dureaza de 5 decenii, cele doua companii au dezvoltat adevarate opere de arta pe patru roti, incepand cu DB4 GT Zagato din 1960 si terminand cu V12 Vantage Zagato din 2011.

Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin Vanquish Zagato

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Aston Martin Vanquish Zagato
mai multe