BMW intentioneaza sa lanseze conceptul noului Z4 la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach

BMW intentioneaza sa lanseze conceptul noului Z4 la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach
  • BMW intentioneaza sa prezinte conceptului noului Z4 la Pebble Beach
  • Prototipul a fost dezvoltat in paralel cu noua Toyota Supra
  • Ambele vor fi asamblate la uzina Magna Steyr din Austria
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile intentioneaza sa prezinte conceptul noului Z4 cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach. Unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen se va desfasura intre 16 si 20 august.

In urma cu ceva timp, BMW a incheiat un parteneriat cu japonezii de la Toyota pentru a dezvolta noua generatie Z4, respectiv mult-asteptatul succesor al celebrei Supra. Inginerii lucreaza intens la dezvoltarea celor doua prototipuri, care de altfel au si fost surprinse in teste de nenumarate ori.

Fanii sportivei japoneze ar mai avea de asteptat pana la Salonul Auto de la Tokyo, acolo unde niponii intentioneaza sa lanseze noua sportiva, insa vestile sunt ceva mai bune pentru cei ai constructorului bavarez de automobile. Potrivit celor mai recente informatii, oficialii germani se gandesc serios sa prezinte conceptul noului Z4 in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach.

Desi informatiile despre acest model sunt deocamdata foarte putine, in special despre partea estetica, unele voci sustin ca acesta va imprumuta mai multe detalii de la proaspat lansata Serie 8. In ceea ce priveste capitolul tehnic, ultima serie de imagini spion a dezvaluit cateva noutati precum propulsorul S20i, de 195 de cai putere si 320 Nm cuplu, o transmisie manuala cu sase rapoarte, dar si momentul intrarii in productie (noiembrie 2018).

Atat noul BMW Z4 cat si succesoarea Toyotei Supra MkIV vor fi asamblate in Austria, la uzina Magna Steyr din Graz, de unde vor fi exportate catre toate pietele de desfacere. Ambele modele sunt asteptate in versiune de productie de-abia anul viitor.

In weekend-ul care tocmai a trecut, bavarezii au prezentat cu ocazia Concursului de Eleganta de la Villa d'Este de pe malul lacului Como conceptul noii Serii 8. Acesta a impresionat audienta cu un design elegant si totodata agresiv, caracterizat de prize uriase de aer, blocuri de lumini alungite si nu in ultimul rand, aripi proeminente.

Sursa imagine render: xtomidesign

Distribuie pe Facebook
mai multe