Dacia pregateste inca 3 modele noi!

Dacia pregateste inca 3 modele noi!
De multa vreme se zvonea ca Dacia are de gand sa scoata, ba o masina mai ieftina ca Loganul, ba un monovolum sau chiar o limuzina de clasa mare. In sfarsit, seful centrului de design al Renault de la Bucuresti a confirmat ca se lucreaza la noi modele romanesti.
Distribuie pe Facebook
Se pare in sfarsit ca vom vedea alte trei modele Dacia. De pe poarta uzinei de la Mioveni vor iesi in 2011, sau cel tarziu in 2012, o masina de dimensiuni reduse, ieftina, o Dacia de oras, un monovolum si o utilitara (Dacia Duster pick-up).
Nu mai e nici un secret: in 2012, pe pietele europene vor fi lansate o masina de dimensiuni mici, un monovolum si una de marfa, asta a lasat sa se inteleaga Alain Lonay, directorul centrului de design Renault, de la Bucuresti. Potrivit jurnalistilor francezi de la "Le Figaro", Lonay a spus ca noile modele "vor incepe o noua etapa in materie de design" si preturile lor vor fi "mai agresive ca niciodata".

Asa ca nu ramane decat sa asteptam sa vedem cu ce se va prezenta Dacia la Salonul Auto de la Geneva, loc in care prefera sa-si lanseze noile modele, asa cum a facut si cu Duster.

In principal, ar fi vorba de Dacia City, un monovolum care inca nu are nume si Dacia Duster in varianta pick-up.

Potrivit francezilor de la Auto Plus, monovolumul va costa in jur de 11.000 de euro, iar modelul de oras va avea preturi ce pornesc de la 5.000 de euro, dupa cum spun nemtii de la Auto Bild.
Constructia unei utilitare a fost confirmata, in urma cu doar cateva saptamani, si de un alt sef de la Renault, Gerard Detourbet, care a spus ca se pregateste o versiune de marfa a SUV-ului Duster.
Romanii au votat cu Duster
Ce-a de-a XII-a editie a competitiei organizate de catre APAR (Asociatia Presei Auto din Romania) a desemnat Daciei Duster trofeul "Masina anului 2011".
Chiar daca toti cei 17 membri ai juriului au intuit rezultatul, bucuria la aflarea clasamentului a fost unanima. Spre deosebire de celelalte editii, trofeul pentru masina anului a fost acordat in cadrul unei conferinte de presa, nu al unui eveniment-gala.
Decizia unei organizari mai modeste se datoreaza crizei financiare. Tot din acest motiv au lipsit renumitele premiile de excelenta oferite cu ocazia "Zilei Nationale a Presei Auto".
Dar a fost acordata diploma "Evenimentul anului 2010" lui Renault Technologie Roumanie pentru deschiderea Centrului Technic Titu.
locul I - Dacia Duster (243 puncte)

locul II - Citroen DS3 (130 puncte)

locul III - Opel Meriva (105 puncte)

locul IV - Ford C MAX si Chevrolet Spark (103 puncte)

locul V - Hyundai ix35 (97 puncte)

locul VI - Volvo S60 (88 puncte)

locul VII - KIA Sportage si VW Passat (71 puncte)

locul VIII - Nissan Juke (60 puncte)

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2010