Fa cunostinta cu cel mai rapid GOLF GTI din istoria Volkswagen. Are 290 de cai si atentie...nu este editie limitata

  • Volkswagen a lansat oficial noul Golf GTI TCR
  • A debutat la Worthersee ca si concept
  • Productia va incepe spre finalul acestui an
Distribuie pe Facebook

Volkswagen a lansat, asa cum a promis dealtfel, noul Golf GTI TCR pe malul lacului Worthersee la cel mai mare eveniment dedicat acestui model. Productia va incepe spre finalul acestui an iar o veste buna este ca aceasta nu va fi limitata.

Zilele trecute, constructorul german de automobile posta pe internet cateva informatii si imagini teaser cu o noua editie speciala baza pe celebrul hot-hatch Golf GTI. Volkswagen chiar s-a grabit sa-l denumeasca "cel mai rapid Golf GTI din istoria brandului!".

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Debutul oficial a avut loc cu cateva ore in urma, asa cum au promis nemtii, la Worthersee, acolo unde cei prezenti au putut studia in detaliu noul Golf GTI TCR. Acesta este inspirat din modelul de competitie care alearga in seria TCR (Touring Car Racing) si ascunde sub capota un motorul de 2.0 litri TSI imbunatatit.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Puterea livrata catre puntea fata este de 290 de cai si 370 Nm cuplu, iar singura transmisie disponibila este una automata DSG cu sapte trepte si dublu-ambreiaj. Pentru o manevrabilitate de invidiat, inginerii au montat chiar si un diferential blocabil.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Volkswagen nu a vorbit despre performantele noului model, insa a tinut sa precizeze ca viteza maxima va putea fi crescuta optional de la 250 de km/h la 265 de km/h.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Tot acest surplus de putere este tinut sub control de franele mai mari, de doua radiatoare in plus pentru o racire optima, de un sistem DCC (Dynamic Chassis Control) calibrat special pentru acest model, dar si de o garda la sol cu 20 de milimetri mai coborata.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

In plus, noul Golf GTI TCR ofera jante cu diametrul de 18 inch inca din standard, cele pe 19 fiind optionale, dar si un sistem de evacuare din titan, semnat de Akrapovic. Acesta putea fi comandat si pana acum cu Golf-ul R, insa numai contracost.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Din punct de vedere estetic, hothatch-ul nemtilor din Wolfsburg propune spoilere restilizate, cu o parte frontala mult mai agresiva, dar si un difuzor de aer care la viteze mari sa tina partea dorsala lipita de asfalt.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

La interior avem scaune sport imbracate intr-o tapiterie din microfibra, accente rosii si un volan sport turtit in partea de jos.

Exemplarul adus de Volkswagen la Worthersee este in stadiul de concept, insa modelul de serie va intra pe linia de asamblare spre finalul acestui an. Partea buna este ca, spre deosebire de Golf-ul GTI Clubsport, productia noului GTI TCR nu este limitata.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Volkswagen Golf GTI TCR Concept
mai multe