Iti mai aduci aminte cand Mercedes a lansat o masina fara volan si pedale?

Iti mai aduci aminte cand Mercedes a lansat o masina fara volan si pedale?
  • Iti mai aduci aminte cand Mercedes a lansat o masina fara volan si pedale?
  • Botezata F 200 Imagination, respectiva reteta cuprindea inclusiv o plansa de bord plina de ecrane color
Distribuie pe Facebook

Botezata F 200 Imagination, respectiva reteta cuprindea inclusiv o plansa de bord plina de ecrane color.

Prezentata publicului larg inca de la jumatatea primaverii anului 2021, prima electrica oferita de Mercedes pe o platforma destinata exclusiv masinilor pe baterii stie - cu siguranta, cum sa iasa in evidenta si, totodata, sa impresioneze.

Comercializata sub denumirea de EQS, aceasta se remarca in special prin plansa de bord high-tech, cu trei display-uri unite intr-o suprafata cu aspect curbat si o latime de aproximativ 55 de inch, printre altele.

Aceasta nu este insa pentru prima data in istorie cand Mercedes alege sa renunte la elementele clasice - deja consacrate, in favoarea unei abordari nonconformiste, dupa cum o demonstreaza si fabulosul concept pe nume F 200 Imagination.

Mercedes F 200 Imagination

Mercedes F 200 Imagination

Dezvelita chiar acum 25 de ani, in cadrul legendarului Paris Motor Show, respectiva masina se bucura, la randul ei, de o plansa de bord plina de ecrane color, asa cum reiese si din urmatoarele fotografii.

Lipsa volanului si a pedalelor condimenteaza - la randul sau, reteta spectaculosului F 200 Imagination, respectivul concept de la Mercedes fiind controlat cu ajutorul unor joystick-uri, de fiecare dintre perosanele aflate pe locurile fata.

Totodata, aceeasi masina se mai putea lauda si cu un sistem de camere si display-uri in locul oglinzilor retrovizoare, cu plafon plafon panoramic electrocromatic, dar si frana de parcare electrica.

Seria vestilor bune continua cu airbag-urile de tip cortina si farurile cu distributie variabila a luminii, fantasticul F 200 Imagination dispunand si de navigatie, de DVD player, casti wireless, suspensie activa si internet - potrivit Mercedes.

O motorizare aspirata cu 12 cilindri in V si capacitatea de sase litri lucra alaturi de o transmisie automata cu cinci rapoarte pentru a livra, aparent, rotilor de pe puntea spate undeva in jurul a 394 CP.

Mercedes F 200 Imagination

Distribuie pe Facebook
mai multe