Masina care le-a starnit curiozitatea fanilor Volkswagen. POZE REALE

Masina care le-a starnit curiozitatea fanilor Volkswagen. POZE REALE
  • Volkswagen prezinta la Sao Paulo conceptul Virtus GTS
  • Este vorba despre sedan de clasa compacta si inalta performanta
  • Modelul ascunde sub capota un motor turbo de 150 CP
Distribuie pe Facebook

Volkswagen prezinta cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea in orasul Sao Paulo conceptul unui sedan de clasa subcompacta si inalta performanta.

Motor turbo de doi litri si 200 de cai putere, cutie automata cu sase rapoarte si dublu ambreiaj, plus acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 6.7 secunde. Sunt elementele care transforma cea mai recenta generatie a modelului Volkswagen Polo GTI intr-o bestie a segmentului B.

Daca automobilul de clasa subcompacta si inalta performanta al companiei germane ar fi insa disponibil la vanzare nu doar intr-o varianta cu cinci portiere, asa cum se intampla la momentul de fata, ci si sub forma unei berline? Acest lucru ar putea deveni realitate in urmatoarea perioada de timp.

VW Virtus GTS

Aflat in plina desfasurare, Salonul Auto de la Sao Paulo din 2018 a strecurat pe lista atractiilor sale principale inclusiv un concept pe nume Virtus GTS. In libera traducere, un Polo cu patru usi si aspect estetic inspirat de versiunea GTI, dar care nu imprumuta si caracteristicile de ordin tehnic.

Scurt si direct la subiect, modelul din cazul de fata este nevoit sa se multumeasca cu un 1.4 TSI de "doar" 150 CP, care vor ajunge la putea fata cu ajutorul unei transmisii automate. Informatiile referitoare la sprintul pana la 100 km/h lipsesc, insa nu ar fi de mirare ca acum sa vorbim de un 7+ secunde.

La final, Volkswagen anunta ca se gandeste serios la comercializarea unei variante de serie a conceptului Virtus GTS, fara a oferi detalii despre disponibilitatea sedanului de clasa subcompacta si inalta performanta. Totodata, compania germana dezvaluie ca are de gand sa vanda si un Polo GTS.

VW Virtus GTS

VW Virtus GTS

VW Virtus GTS

VW Virtus GTS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze VW Virtus GTS
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2018