OFICIAL: Noul McLaren P1 GTR vine cu 1000 CP si un aspect pe masura

OFICIAL: Noul McLaren P1 GTR vine cu 1000 CP si un aspect pe masura
  • McLaren a dezvaluit noul P1 GTR
  • Aerodinamica a fost modificata
  • Sub capota se ascund acum 1.000 CP
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la McLaren au dezvaluit weekendul acesta primele detalii si fotografii oficiale ale noului P1 GTR, automobil ce reuseste sa impresioneze atat prin aspectul sau dramatic-stilizat, cat si prin cei aproximativ 1.000 de cai putere prezenti in compartimentul motor.

Reveniti in industria autoturismelor de strada dupa o absenta de peste un deceniu, britanicii de la McLaren si-au croit instant drum catre inima pasionatilor de automobile sport si super-sport, modelul MP4-12C atragand de partea sa numerosi (altadata) adepti ai creatiilor Porsche, Ferrari sau Lamborghini. Succesul companiei din Woking, Surrey avea sa atinga insa un nou nivel in primavara anului trecut, atunci cand oficialii britanici surprindeau intreaga planeta cu versiunea de productie a conceptului P1.

McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR

Proiectat pentru a concura de la egal la egal cu cele mai performante autoturisme de strada ale planetei, succesorul spiritual al legendarului F1 se bucura de serviciile unui tren de propulsie hibrid, ce combina un motor pe benzina - V8 biturbo de 3.8 litri - cu unul electric pentru un total impresionant de 916 cai putere si 900 Newton-Metri. Adaugam in meniu si o transmisie cu dublu ambreiaj, plus o serie de elemente aerodinamice active, respectiv o greutate de aproximativ 1.395 de kilograme, iar cele doar 16.5 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 300 kilometri pe ora nu ar trebui sa reprezinta chiar o mare surpriza.

Pentru cei care cauta ceva mai mult de-atat, britanicii de la McLaren au numai vesti bune, oficialii producatorului de automobile din Woking, Surrey dezvaluind chiar weekend-ul acesta, in premiera mondiala, noul P1 GTR. Prezentat sub forma de concept car, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, modelul in cauza iese in evidenta in special prin aspectul sau dramatic stilizat, pus in valoare atat de prelungirea proeminenta atasata spoilerului fata, cat si de eleronul de dimensiuni generoase, dotat cu un sistem DRS.

Nu vor trece neobservate, de asemenea, nici jantele ultra-usoare pe 19 inch, cu prindere centrala, sau sistemul de evacuare montat central si realizat din titan, plus inconel, lista cu bunatati culminand cu trenul de propulsie hibrid capabil sa livreze acum un total de 1.000 cai putere. Din pacate, modul in care au evoluat performantele si cum se compara acestea cu cele ale variantei standard ramane cea mai mare necunoscuta a acestui moment, drept pentru care tinem sa reamintim de pretul de achizitie al succesorului legendarului P1 GTR: 1.98 milioane lire sterline.

McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze McLaren P1 GTR
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 18 August 2014