Noul Peugeot 308 R HYbrid e un super-hatch cu 500 CP si tractiune integrala

Noul Peugeot 308 R HYbrid e un super-hatch cu 500 CP si tractiune integrala
  • Peugeot prezinta la Shanghai noul 308 R HYbrid
  • Conceptul francezilor ofera un total de 500 CP
  • Sprintul 0-100 km/h dureaza numai patru secunde
Distribuie pe Facebook

Nu te entuziasma insa prea tare: sansele ca surpriza francezilor pentru Salonul Auto de la Shanghai 2015 sa ajunga vreodata la vanzare tind catre zero.

Automobilele de dimensiuni compacte si cu performante de top nu mai reprezinta demult o noutate absoluta, insa adevarul este ca nici unul dintre modelele disponibile actualmente la vanzare nu reuseste sa se ridice la nivelul Peugeot-ului 308 R HYbrid.

Pusa in miscare de un sistem de propulsie hibrid, dupa cum o sugereaza si denumirea sa de altfel, surpriza francezilor pentru Salonul Auto de la Shanghai 2015 impresioneaza in special prin cei 500 de cai putere rezultati in urma combinarii unui benzinar 1.6 turbo cu doua motoare electrice.

Peugeot 308 R HYbrid

Fisa cu specificatii tehnice continua cu transmisia automata controlata prin intermediul unor padele pozitionate in spatele volanului si sistemul de tractiune integrala ce asigura un maximum de aderenta, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in fix patru secunde.

Tot pentru colectionarii de cifre, respectiv numere aflate in stransa legatura cu performanta dinamica precizam si ca problema 0 - 1000 metri isi gaseste rezolvarea dupa aproximativ 22 de secunde, pe cand viteza maxima a fost limitata la 250 de kilometri pe ora.

Pe cat de rapid este insa in linie dreapta, pe atat de prietenos cu mediul se doveste noul Peugeot 308 R HYbrid. Intr-o alta ordine de idei, surpriza francezilor pentru Salonul Auto de la Shanghai 2015 emite numai 70 de grame de CO2 per km, lasand in urma multe modele asa-zise "eco".

Apoi, nici despre departamentul vizual nu ne putem plange, atat combinatia de culori, cat si design-ul elementelor aerodinamice sau cel al jantelor pe 19 inch integrandu-se perfect in peisaj. Situatie valabila si pentru interiorul ce aduce in prim plan patru scaune individuale, despartite de o consola alungita.

In ciuda caracteristicilor anterior mentionate, dar si celor patru moduri de rulare puse la dispozitie - Hot Lap de 500 CP, Track cu 400 CP, Road sinonim cu 300 CP si 400 Nm sau complet electric, noul Peugeot 308 R HYbrid nu este chiar hot-hatch-ul perfect. Surpriza francezilor pentru Salonul Auto de la Shanghai 2015 este trasa inapoi de distributia maselor, ce se face intr-un raport de 60:40.

Peugeot 308 R HYbrid

Peugeot 308 R HYbrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Peugeot 308 R HYbrid
mai multe