Peugeot 308 R Hybrid va fi construit in numar limitat de unitati si va avea un pret pe masura

Peugeot 308 R Hybrid va fi construit in numar limitat de unitati si va avea un pret pe masura
  • Peugeot-ul 308 R Hybrid asteapta unda verde din partea oficialilor francezi
  • Daca va intra in productie, va fi construit in numar limitat de unitati
  • Fiecare exemplar va costa peste 50.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Daca va primi unda verde din partea consiliul director Peugeot, versiunea de productie a conceptului 308 R Hybrid va fi construit in numar limitat de unitati si va costa cel mai probabil peste 50.000 de euro.

Cu putin timp in urma, francezii de la Peugeot anuntau intentia de a lansa mai multe versiuni performante pentru modelele 308 si 208. Implicit, aceasta decizie ar insemna intrarea in productie a conceptului 308 R Hybrid, confirmata de altfel de un oficial al constructorului din Hexagon.

Peugeot 308 R Hybrid concept

Acest model a debutat oficial anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt ca un hot-hatch cu propulsie hibrida, iar la momentul respectiv se vehicula un pret aproximativ de 70.000 de euro. Insa, daca acest concept primeste unda verde pentru intrarea in productie din partea consiliului director al francezilor de la Peugeot, cei care vor dori o astfel de masina in garajul lor, vor trebui sa scoata din buzunare ceva mai mult de 50.000 de euro, insa mai putin decat prima suma vehiculata.

Peugeot 308 R Hybrid concept

In plus, pentru a-si justifica suma de achizitie, 308-ul R Hybrid ar urma sa fie construit intr-un numar limitat de exemplare.

Pentru a va improspata putin memoria, viitorul hot-hatch de la Peugeot pariaza asa cum spuneam mai sus pe o propulsie hibrida, compusa dintr-un agregat termic de 1.6 litri turbo, capabil de 270 de cai putere, si doua motoare electrice care vor angrena puntea spate. Acestea doua din urma vor genera 115 cai putere fiecare, puterea totala ajungand astfel la 500 de cai putere si 730 Nm cuplu.

Peugeot 308 R Hybrid concept

In acelasi timp, acceleratia de la 0 la 100 de km/h va fi posibila in doar 4 secunde, iar soferul va putea alege din mai multe moduri de condus. Amintim aici modul full-electric, dar si cel denumit "Hot Lap", care atunci cand va fi activat, va redirectiona toata puterea dezvoltata de cele doua motoare electrice, unitatii cu combustie interna.

Peugeot 308 R Hybrid concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Peugeot 308 R Hybrid concept
mai multe