Premiera mondiala: Conceptul Opel Zafira Tourer, un lounge pe roti

Premiera mondiala: Conceptul Opel Zafira Tourer, un lounge pe roti
Conceptul Opel Zafira Tourer va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie). Autovehiculul va oferi vizitatorilor o idee despre cum va arata noua generatie a monovolumului deschizator de drumuri Opel Zafira. Conceptul combina o flexibilitate sporita cu aspectul premium, rezultand o combinatie ideala de functionalitate si stare de bine.
Distribuie pe Facebook
Conceptul Zafira Tourer este un "lounge pe roti" cu un interior luminos, aerisit, de o calitate superioara care ofera de asemenea un spatiu generos pentru pasagerii din spate. Prototipul aduce valorile modelului Insignia precum ambitia, calitatea si tehnologiile inovatoare in segmentul monovolumelor, implementand in acelasi timp filozofia de design Opel: maiestria sculpturala intalneste precizia germana.

"Am aplicat conceptul unui lounge relaxant la un autovehicul si am creat o oaza a bunastarii in interiorul autovehiculului, un loc de care sa ne bucuram si in care sa ne relaxam. Pasagerii se pot retrage in lounge. E un spatiu confortabil, spatios in care va veti dori sa va aflati, fie ca e vorba de o calatorie de afaceri sau de o calatorie lunga", declara Mark Adams, Vice-Presedinte Design Opel. "Conceptul Opel Zafira Tourer se impune prin aspectul sau atractiv si sportiv si prin senzatia premium pe care o degaja".

Modelul Zafira, deschizatorul de drumuri in domeniul flexibilitatii, vazut ca o oaza de lux a starii de bine

Premiera mondiala: Conceptul Opel Zafira Tourer, un lounge pe roti

Fidel senzatiei de lounge, habitaclul conceptului Zafira Tourer se scalda in lumina datorita parbrizului panoramic care se prelungeste discret catre un plafon vitrat ce se intinde pana in partea din spate a autovehiculului. Un detaliu aparte este reprezentat de un al doilea geam construit din material compozit high-tech, luminat pe margini cu LED-uri. In plastic sunt inglobate mici particule metalice pentru a reflecta lumina si pentru a genera o lumina intima, calda, care poate fi colorata in diferite nuante de galben. Acestea consolideaza atmosfera placuta de lounge si ii confera habitaclului un aspect stralucitor, obtinand in acelasi timp un echilibru armonios cu exteriorul.

Pentru conceptul Zafira Tourer inginerii Opel au imbunatatit sistemul de sapte scaune Flex7 implementat pentru prima oara la Zafira, facandu-l mai sofisticat ca niciodata.

Al treilea rand de scaune poate fi pliat complet la nivel cu podeaua. Configuratia cu cinci scaune, disponibila complet automat la apasarea unui buton, poate fi transformata apoi intr-un habitaclu spatios cu patru scaune ce creeaza o stare de prima clasa si un aspect de lounge. Datorita unui nou mecanism inteligent de pliere, spatarul scaunului din mijloc de pe al doilea rand este pliat pentru a le oferi pasagerilor de pe scaunele laterale cotiere confortabile. Aceste scaune pot fi glisate apoi in spate si dispuse unul spre celalalt, pentru a oferi spatiu maxim pentru mainile si picioarele pasagerilor, asigurand astfel o doza optima de confort. Cu ajutorul suporturilor extinse pentru picioare se creeaza o zona perfecta pentru relaxare - locul ideal pentru a va destinde.

Tetierele rabatabile, compuse din trei parti, sunt de asemenea actionate electric si contribuie la caracterul spatios, de prima clasa al habitaclului prototipului Zafira Tourer. Din motive de siguranta, tetiera soferului ramane in pozitie verticala atunci cand autovehiculul se afla in miscare. In cazul setarii lounge, exceptand tetiera soferului, acestea se rotesc la 90 de grade fata de axa orizontala, in timp ce elementele exterioare se curbeaza usor in fata - bunastare pura pentru pasageri.

Claritatea joaca un rol important pentru confortul si starea de bine din primul rand, unde un ecran tactil mare domina consola centrala. Un spatiu de depozitare acoperit aflat in partea superioara poate sa sustina o tableta PC, ca de exemplu un iPad. Sistemul de incalzire poate fi controlat cu ajutorul a doua butoane rotative aflate sub ecran, iar aerul conditionat prin intermediul unor taste.

Datorita tabletelor PC flexibile si montate cu pivot pe spatarele scaunelor din fata, pasagerii de pe al doilea rand pot naviga in mod confortabil pe internet sau pot sa utilizeze aplicatii multimedia.

Scaunele personalizate din piele de calitate superioara de culoarea caramelului, cu cusaturi si tivuri in culori asortate, ce contrasteaza cu capitonajul portierelor de culoare maro inchis Cocoa, mocheta moale cu fire lungi si o gama de materiale premium placute la atingere accentueaza caracterul exclusivist al monovolumului.

Design exterior asemanator unui tren rapid elegant

Premiera mondiala: Conceptul Opel Zafira Tourer, un lounge pe roti

Interiorul spatios si cald, in nuante de maro inchis si caramel, este incadrat de un design exterior elegant, sculptat si sofisticat, cu caroserie de culoare Frost Liquid Metal, o nuanta speciala de gri argintiu metalizat.

Noua si distinctiva parte frontala cu faruri in forma de aripa si prizele de aer integrate in grila trapezoidala dubla creeaza un aspect dinamic si sportiv.

Luminile diurne in forma de aripa cu tehnologie LED, farurile bi-Xenon AFL si proiectoarele de ceata se afla toate in spatele unei carcase de plexiglas. Proiectoarele de ceata, fixate intr-un cadru de aluminiu polisat, stralucesc intr-o nuanta albastra precum un bloc acrilic acoperit cu gheata si contrasteaza cu atmosfera calda a interiorului. Aceste elemente reduc vizibil din lungimea consolei frontale. Pliul central caracteristic marcii Opel de pe capota se intinde de la grila radiatorului pana la parbriz.

Ca si in cazul modelului Astra Sports Tourer, linia mediana a modelului Zafira se intinde in sus cu o miscare asemanatoare celei a unei crose de hochei si ajuta vizual la crearea imaginii de propulsare in fata a autovehiculului. Silueta aminteste de un tren rapid. Caroseria eleganta, aerodinamica reduce in mod considerabil zgomotul provocat de vant pentru a asigura o calatorie silentioasa chiar si la viteze mari.

Oglinzile exterioare optimizate din punct de vedere aerodinamic adapostesc semnalizatoarele de directie, lampi care au aspectul unor bijuterii incadrate intr-o carcasa eleganta de aluminiu polisat. Aceste detalii ornamentale de inalta clasa sunt reluate si pe partea de mijloc a geamurilor laterale, precum si pe sinele de acoperis.

Lampile de pozitie spate de culoare inchisa, sub forma benzii tipice Opel, cu tehnologie LED, invaluie partile laterale ale caroseriei si hayonul. Bara orizontala de aluminiu pe care se afla emblema Opel se intinde catre elementele de iluminat, conferindu-i conceptului Opel Zafira Tourer un aspect sportiv si lat in partea din spate. Tevile de esapament duble in forma de paralelogram sunt integrate intr-o alta bara de aluminiu din partea de jos, sporind aspectul dinamic al autovehiculului.

Designul si tehnologiile inovatoare imbunatatesc aspectul si confortul

Premiera mondiala: Conceptul Opel Zafira Tourer, un lounge pe roti

Jantele din aliaj de 20 de inch cu spite duble, acoperite cu lac mat gri inchis metalizat accentueaza atat caracterul atletic natural al monovolumului, cat si personalitatea sa de autovehicul de lux. Spitele polisate lucioase contrasteaza cu suprafetele din aluminiu cu fatete multiple, ca de diamant, care le scot in evidenta pe fundalul de culoare inchisa al jantelor.

Exista, de asemenea, un detaliu inteligent, exclusivist, ascuns in spatele celor cinci capace integrate in spite. Inginerii Opel le-au proiectat ca protectoare decorative si functionale ale piulitelor de roata. Acestea pot fi desfacute rapid si cu usurinta si capacele se deschid in forma de stea pentru a permite accesul la suruburi. Pneurile 245/40 R20 confera un plus de confort sportiv.

Conceptul Zafira Tourer este propulsat de o noua versiune a motorului 1.4 Turbo economic, cu cilindree redusa, dotata cu tehnologie Start/Stop care asigura o calatorie placuta pentru toti ocupantii. Totodata, alte tehnologii inovatoare sporesc confortul si siguranta, precum sistemul de suspensie adaptiva FlexRide.


Sursa: Opel
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Opel Zafira Tourer Concept
mai multe