Spaniolii au publicat acum primele fotografii oficiale. Cum arata noul Cupra Formentor, crossover-ul cu forme de coupe

Spaniolii au publicat acum primele fotografii oficiale. Cum arata noul Cupra Formentor, crossover-ul cu forme de coupe
  • Divizia de performanta a companiei SEAT aduce la Geneva un concept car cu 245 CP sub capota
  • Noul Cupra Formentor gazduieste in compartimentul motor un sistem de propulsie hibrid
  • O versiune de serie este asteptata in shwroom-urile europene inainte de sfarsitul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Propulsia este asigurata de un sistem hibrid, care combina o motorizare pe benzina de o capacitate cilindrica nespecificata si un motor electric, astfel rezultand o putere maxima de 245 CP. Livrata rotilor printr-o cutie automata de tip DSG.

Organizata in perioada 7 - 17 martie, editia din acest an a celebrului eveniment Geneva International Motor Show (GIMS) celebreaza prima aniversare din noua istorie a Cupra, nivelul de echipare devenit in 2018 divizia de performanta a producatorului auto spaniol SEAT. Sarbatoarea respectiva va fi marcata prin lansarea in premiera mondiala a unui concept pe nume Formentor, care imprumuta formele unui crossover coupe.

Pe langa design-ul exterior, care exprima agresivitate prin fiecare detaliu angular si suprafata proeminenta de la nivelul caroseriei in cinci portiere, modelul asteptat sa ajunga pe strazile Europei inainte de sfarsitul anului viitor se mai poate lauda si cu un interior high tech, insotit de instrumente de bord digitale si display de zece inch pentru sistemul de navigatie. Calitatea materialelor folosite in cabina se ridica si ea la inaltimea asteptarilor.

In ceea ce priveste fisa cu specificatii tehnice, noul Cupra Formentor anunta un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un motor electric si o motorizare pe benzina de o capacitate cilindrica nespecificata. Potrivit oficialilor diviziei de performanta a producatorului auto spaniol SEAT, conceptul care va debunta cu ocazia editiei din acest an a celebrului eveniment Geneva International Motor Show vine cu 245 CP sub capota.

Livrarea valorilor maxime catre roti se face printr-o cutie automata cu dublu ambreiaj, care lucreaza alaturi de un diferential blocabil. Timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, dar si viteza de top raman un mister, insa este de bine de stiut ca modelul asteptat sa ajunga pe strazile Europei inainte de sfarsitul anului viitor promite sa parcurga pana la 50 km (in regim WLTP) fara a consuma vreun strop de carburant fosil.

Cupra Formentor Concept

Cupra Formentor Concept

Cupra Formentor Concept

Cupra Formentor Concept

Cupra Formentor Concept

Cupra Formentor Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Cupra Formentor Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2019