Rezultate Euro NCAP: Cinci stele pentru cinci noi modele

Rezultate Euro NCAP: Cinci stele pentru cinci noi modele
Sase noi automobile au ajuns recent pe mainile institutului Euro NCAP, cinci dintre acestea plecand acasa cu punctajul maxim de cinci stele. Totusi, spre deosebire de modelele Audi A3, Ford B-Max, Kia Cee'd, Renault Clio si Volvo V40, ultima generatie a pick-up-ului Isuzu D-Max a fost nevoita sa se multumeasca cu un punctaj mai mic, de numai patru stele.
Distribuie pe Facebook
Dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva 2012, noul Audi A3 a reusit sa obtina 15.4 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.6 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.2 puncte la impactul posterior. Astfel, ultima generatie a modelului din Ingolstadt a totalizat 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 95% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul german a strans un total de 42 de puncte (87%) la categoria Protectia Copiilor, 27 de puncte (74%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (86%) la categoria Siguranta Asistata.

Audi A3 - Crash Test by EuroNCAP



Prezentat tot in cursul acestui an, insa in cadrul evenimentului Mobile World Congress, noul Ford B-Max a reusit sa obtina 14.7 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.0 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.2 puncte la impactul posterior. Astfel, modelul construit la Craiova a totalizat 33 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 92% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul european a strans un total de 41 de puncte (84%) la categoria Protectia Copiilor, 24 de puncte (67%) la categoria Protectia Pietonilor si 5 puncte (71%) la categoria Siguranta Asistata.

Ford B-Max - Crash Test by EuroNCAP



Introdus in primavara anului 2012, cu ocazia aceluiasi Salon Auto de la Geneva, noul Kia Cee'd a reusit sa obtina 15.2 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 5.8 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.1 puncte la impactul posterior. Astfel, ultima generatie a modelului sud-coreean a totalizat 32 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 89% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul asiatic a strans un total de 43 de puncte (88%) la categoria Protectia Copiilor, 22 de puncte (61%) la categoria Protectia Pietonilor si 6 puncte (86%) la categoria Siguranta Asistata.

Kia Cee'd - Crash Test by EuroNCAP



Ajuns intre timp la cea de-a patra generatie, modelul Renault Clio a reusit sa obtina 14.9 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 6.4 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.5 puncte la impactul posterior. Astfel, automobilul francez a totalizat 32 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 88% din punctajul maxim. De asemenea, modelul din Hexagon a strans un total de 43 de puncte (89%) la categoria Protectia Copiilor, 24 de puncte (66%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (99%) la categoria Siguranta Asistata.

Renault Clio - Crash Test by EuroNCAP



Primul automobil de serie echipat cu un airbag pentru pietoni, noul Volvo a reusit sa obtina 15.7 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 8.0 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.5 puncte la impactul posterior. Astfel, modelul suedez a totalizat 35 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 98% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul din Peninsula Scandinava a strans un total de 37 de puncte (75%) la categoria Protectia Copiilor, 32 de puncte (88%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (100%) la categoria Siguranta Asistata.

Volvo V40 - Crash Test by EuroNCAP



Ultimul, dar nu cel din urma, modelul Isuzu D-Max a reusit sa obtina 10.5 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.9 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.5 puncte la impactul posterior. Astfel, ultima generatie a pick-up-ului nipon a totalizat 30 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 83% din punctajul maxim. De asemenea, automobilul japonez a strans un total de 33 de puncte (67%) la categoria Protectia Copiilor, 18 de puncte (51%) la categoria Protectia Pietonilor si 5 puncte (71%) la categoria Siguranta Asistata.



Isuzu D-Max - Crash Test by EuroNCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe