Noua Dacie Sandero s-a facut de ras. A luat doar doua stele la testele Euro NCAP

Noua Dacie Sandero s-a facut de ras. A luat doar doua stele la testele Euro NCAP
  • Noua Dacie Sandero s-a facut de ras
  • A luat doar doua stele la testele Euro NCAP
Distribuie pe Facebook

La polul opus regasim Skoda Enyaq si Volkswagen ID.4, ambele notate cu punctajul maxim pentru nivelul de siguranta oferit.

Organizata recent, cea mai noua sesiune a testelor Euro NCAP pune capat tuturor speculatiilor si ofera un raspuns concret la intrebarea aflata pe buzele europenilor. Cat de sigura e generatia cu numarul trei a gamelor Dacia Logan si Sandero?

Dupa ce a supus versiunea Sandero Stepway mai multor probe, specialistii au decis sa ofere un punctaj de numai doua dintr-un maximum cinci stele.

Respectiva "performanta" se traduce printr-un punctaj de 26.9 puncte (70%) pentru protectia acordata pasagerilor adulti. Copiii aflati la bordul noilor Dacii Logan si Sandero sunt mai bine protejati in caz de impact, arata cele 35.6 puncte (72%).

Pentru protectia acordata pietonilor si biciclistilor, specialistii Euro NCAP au notat versiunea Sandero Stepway cu un punctaj de 22.2 puncte (41%).

Cea mai recenta generatie a gamelor Dacia Logan si Sandero nu a excelat nici la proba care testeaza capabilitatile sistemelor de asistenta. Rezultatul: 6.8 puncte (42%), astfel rezultand punctajul de numai doua dintr-un maximum cinci stele.

Versiunea Sandero Stepway a fost testata alaturi de Skoda Enyaq iV si Volkswagen ID.4, ambele SUV-uri cu propulsie electrica obtinand cinci stele.

Noua Dacie Sandero s-a facut de ras. A luat doar doua stele la testele Euro NCAP

Prima dintre acestea, Skoda Enyaq iV a primit 36 de puncte (94%) pentru protectia acordata pasagerilor adulti si 44 de puncte (89%) pentru protectia oferita copiiilor de la bord. Pentru protectia acordata pietonilor si, de asemenea, biciclistilor...

... specialistii Euro NCAP au acordat 38.3 puncte (71%), in timp ce performantele sistemelor de asistenta au fost notate cu un punctaj de 13.2 puncte (82%).

Noul Volkswagen ID.4 a obtinut, in schimb, 35.6 puncte (93%) pentru protectia acordata pasagerilor adulti si 44 de puncte (89%) pentru protectia oferita copiiilor de la bord. Pentru protectia acordata pietonilor si, de asemenea, biciclistilor...

... SUV-ul cu propulsie complet electrica s-a ales cu 41.3 puncte (76%), capabilitatile sistemelor de asistenta fiind recompensate cu 13.6 puncte (85%).

Distribuie pe Facebook
mai multe