Noul Nissan Qashqai obtine cinci stele la testele EuroNCAP

Noul Nissan Qashqai obtine cinci stele la testele EuroNCAP
  • EuroNCAP a testat noul Nissan Qashqai
  • Crossover-ul japonez a reusit 5 stele
  • Tot 5 stele obtinuse si vechiul model
Distribuie pe Facebook

Modelul Nissan Qashqai isi pastreaza reputatia de automobil sigur, cea mai noua generatie a crossover-ului japonez obtinand cinci stele cu ocazia testelor EuroNCAP.

Dezvaluita in premiera mondiala in ultima parte a anului trecut, cea mai noua generatie a modelului Nissan Qashqai se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a deveni un adevarat hit in materie de vanzari.

Altfel spus, crossover-ul japonez impresioneaza atat prin exteriorul sau impozant, caracterizat de linii puternice si forme proeminente, cat si prin interiorul sau mai rafinat ca oricand, care promite un plus de spatiu datorita surplusului de 49 de milimetri din dreptul lungimii.

Nissan Qashqai 2014

Iar asta-i doar inceputul. Nu de alta, dar ca meniul sa fie complet, cea mai noua generatie a modelului Nissan Qashqai a fost inzestrata si cu o gama de motorizari extrem de eficienta, a carei atractie principala este data de unitatea 1.5 dCi de 110 cai putere si 3.8 litri la 100 kilometri.

De asemenea, viitorii cumparatori vor mai putea opta si pentru un 1.6 dCi de 130 cai putere si 4.4 litri la 100 kilometri, in timp ce lista cu propulsoare pe benzina include doua unitati supraalimentate, dintre care una de 1.2 litri si 115 CP, iar cealalta de 1.6 litri si 150 CP.

Dar in cazul in care aceste detalii nu sunt suficiente in a te convinge sa optezi pentru un Nissan Qashqai, atunci afla ca cea mai noua generatie a crossover-ului japonez se mai poate lauda si cu cinci stele la testele de siguranta EuroNCAP.

Nissan Qashqai 2014

Intr-o alta ordine de idei, automobilul nipon a reusit sa obtina a reusit sa obtina 15.6 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.7 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.4 puncte la impactul posterior.

Astfel, cea mai noua generatie a crossover-ului Nissan Qashqai a totalizat 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 88% din punctajul maxim. De asemenea, modelul japonez a strans un total de 41 de puncte (83%) la categoria Protectia Copiilor, 25 de puncte (69%) la categoria Protectia Pietonilor si 10 puncte (79%) la categoria Siguranta Asistata.

Indeajuns insa cu detalii si iata cum reactioneaza noul Nissan Qashqai la impact:

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (38) Poze Nissan Qashqai 2014
mai multe