Noul Peugeot 308 s-a facut de ras. Masina care concureaza cu Volkswagen Golf a luat doar patru stele la testele Euro NCAP

Noul Peugeot 308 s-a facut de ras. Masina care concureaza cu Volkswagen Golf a luat doar patru stele la testele Euro NCAP
  • Noul Peugeot 308 s-a facut de ras
  • Masina care concureaza cu Volkswagen Golf a luat doar patru stele la testele Euro NCAP
Distribuie pe Facebook

Cea mai recenta generatie a popularei compacte franceze se vinde - pe piata din Romania, la preturi incepand de la 23.400 de euro.

Dezvelit publicului larg in urma cu mai bine de-un an - inca din prima jumatate a primaverii lui 2021, noul Peugeot 308 a reusit sa impresioneze o intreaga planeta. Atat prin design-ul extrem de atragator al caroseriei, cat si prin numeroasele dotari premium de la nivelul cabinei.

Lista atractiilor principale continua cu o gama variata de motorizari, cu masina care concureaza cu Volkswagen Golf intampinandu-si potentialii clienti si cumparatori si alaturi de o varianta Hybrid 225 - respectiva versiune anuntand o putere total de 225 de cai si un consum mediu de carburant 1.2 litri la 100 de kilometri.

Peugeot 308 la Euro NCAP

Cat de sigur este insa - in caz de impact, cel mai recent Peugeot 308? Raspunsul la intrebarea aflata pe buzele tuturor ni-l dau chiar specialistii de la Euro NCAP: patru stele din cinci, cu un punctaj de numai 29.1 puncte (76%) pentru protectia acordata pasagerilor adulti, aparent.

Masina care concureaza cu Volkswagen Golf a mai primit, dupa cate se precizeaza intr-un comunicat de presa, si un punctaj de 41.3 puncte (84%) - pentru protectia acordata copiilor de la bord, in timp ce protectia acordata pietonilor si biciclistilor a fost notata cu un punctaj de doar 37.0 puncte (68%), mentioneaza belgienii.

Intr-un final, noul Peugeot 308 a fost nevoit sa se multumeasca si cu un punctaj de 10.5 puncte (65%) pentru performantele si eficienta sistemelor de asistenta. Drept urmare, putem vorbi, din nenumarate puncte de vedere, despre unul dintre cele mai slabe rezultate din 2022.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2022