Nu degeaba este poreclit "Seiful". Noul G-CLASS a impresionat la testele de siguranta Euro NCAP

  • A primit punctaj maxim de la Euro NCAP
  • Protectia adultilor a fost notata cu 90%
  • A fost testata intrarea in gama G350d
Distribuie pe Facebook

Specialistii Euro NCAP au testat de curand mai multe SUV-urile de ultima generatie, printre care si noul Mercedes-Benz G-Class in versiune G350d. Off-road-erul german a luat punctaj maxim, chiar daca varianta testata este chiar intrarea in gama.

Mercedes-ul G-Class este unul dintre cele mai capabile off-roadere, de fabrica, pe care banii le pot cumpara. De-a lungul anilor, modelul german a demonstrat ca sta foarte bine si la capitolul siguranta, tocmai de aceea a si fost poreclit "Seiful".

Mercedes G-Class la Euro NCAP

Noua generatie a debutat la inceputul anului trecut cu ocazia Salonului Auto de la Detroit si asa cum era de asteptat, G-Class-ul este acum mai bun ca niciodata. SUV-ul a crescut in dimensiuni dar are o masa proprie mai scazuta, are o garda la sol mai ridicata comparativ cu vechiul model, o suspensie fata independenta si mai multa tehnologie si sisteme de siguranta.

Mercedes G-Class la Euro NCAP

In tot acest timp, forma patratoasa care l-a consacrat a ramas neschimbata. La fel au ramas si balamalele expuse ale portierelor sau sunetul specific care se aude la inchiderea lor.

Mercedes G-Class la Euro NCAP

Un G350d de ultima generatie, adica intrarea in gama, a ajuns acum si pe mainile specialistilor Euro NCAP care dupa ce l-au izbit din toate partile i-au acordat punctajul maxim de cinci stele.

Mercedes G-Class la Euro NCAP

De obicei, versiunile din partea inferioara a gamei nu sunt echipate cu toate sistemele de siguranta si asistenta disponibile, acestea fiind optionale, asa ca punctajul obtinut de G-Class este cu atat mai laudabil.

Mercedes G-Class la Euro NCAP

Protectia pasagerilor adulti a fost notata de belgieni cu 90%, cea a copiilor cu 83%, siguranta pietonilor a fost notata cu 78% iar sistemele de asistenta au primit 72%.

Mercedes G-Class la Euro NCAP

Mercedes-ul G-Class este disponibil si in Romania, unde clientii pot alege din trei variante: G350d, G500 si varful de gama G63 AMG. Intrarea in gama se face cu G350d, care costa de la 97.240 de euro in sus. O versiune de performanta AMG costa cel putin 150.421 de euro cu TVA inclus.

Mercedes G-Class la Euro NCAP

Mercedes G-Class la Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes G-Class la Euro NCAP
mai multe