Nu-i numai frumos, ci si foarte sigur. Noul Volkswagen Arteon a primit 5 stele la EuroNCAP

  • EuroNCAP a testat noul Arteon
  • A obtinut 5 stele
  • A fost notat cu 96% in cazul protectiei pentru adulti
Distribuie pe Facebook

Specialistii EuroNCAP au testat noul Volkswagen Arteon, pe care l-au notat cu 5 stele. Modelul german avea motorizarea diesel de 2.0 litri si a impresionat mai ales in cazul protectiei pentru pasagerii adulti.

Dupa luni de asteptare si o multime de imagini si clipuri spion, Volkswagen a lansat oficial noul Arteon cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. De atunci si pana acum am aflat cam tot ce se putea despre asa-zisul inlocuitor al CC-ului, inafara de cum sta la capitolul siguranta.

Volkswagen Arteon- Crash test EuroNCAP

Insa acum, odata cu testul realizat de belgienii de la EuroNCAP, am aflat ca noul Arteon a primit maximum de puncte, adica mult-ravnitele 5 stele. Inginerii au fost impresionati de structura de rezistenta a acestui model si l-au notat cu 96% protectie pentru pasagerii adulti. In ultima vreme, putine masini au ajuns la un asemenea procentaj, asa ca este de apreciat.

Volkswagen Arteon- Crash test EuroNCAP

Chiar daca partea frontala s-a facut bucatele, habitaclul a ramas intact, iar specialistii noteaza ca modelul german ofera o protectie foarta buna la nivelul picioarelor, si "Adecvata" atunci cand vine vorba de piept (in cazul unui impact din lateral).

Volkswagen Arteon- Crash test EuroNCAP

Deasmenea, masina a fost notata cu 85% protectie pentru pasagerii copii, cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani. Acelasi punctaj l-a obtinut si in cazul pietonilor.

Volkswagen Arteon- Crash test EuroNCAP

Volkswagen Arteon sta foarte bine si la capitolul sisteme de asistenta, pe care EuroNCAP le-a notat cu 9.9 puncte, adica 82%. Tehnologiile care s-au evidentiat au fost Front Assist cu functia de franare automata de urgenta, limitatorul de viteza, si sistemul de pastrare a benzii de circulatie si de alerta in cazul parasirii ei.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Arteon- Crash test EuroNCAP
mai multe