Premiera absoluta la testele Euro NCAP! E pentru prima oara cand europenii testeaza aceasta masina de lux

Premiera absoluta la testele Euro NCAP! E pentru prima oara cand europenii testeaza aceasta masina de lux
  • Euro NCAP a testat in premiera absoluta modelul Cayenne
  • SUV-ul german a reusit punctajul maxim, de cinci stele
  • Anterior, institutia germana a mai testat un singur Porsche
Distribuie pe Facebook

Ultima sesiune de teste de siguranta desfasurata la sediul din Belgia al organizatiei Euro NCAP marcheaza o premiera absoluta. Despre ce este vorba, mai pe indelete, aflam chiar din materialul urmator.

Cea mai recenta sesiune de teste de siguranta organizata de Euro NCAP a pus la treaba, daca putem spune asa, nu mai putin de noua automobile diferite. Printre acestea, si generatia cu numarul trei a modelului Porsche Cayenne.

Este pentru prima oara cand masina de lux a companiei din Stuttgart participa la probele belgienilor. In trecut, doar un singur produs al marcii germane a mai fost izbit de toti peretii, in scopuri stiintifice, si anume crossover-ul Macan.

Revenind la noul Porsche Cayenne, cea de-a treia generatie a modelului construit pe aceeasi platforma cu Audi Q7, Bentley Bentayga, Volkswagen Touareg si, in curand, Lamborghini Urus nu s-a facut deloc de ras. Ba dimpotriva.

Automobilul companiei din Stuttgart a reusit sa obtina, cu 36.2 puncte in total, un procentaj de 95% la categoria Protectia Adultilor. Cu 39.6 puncte (80%) a fost recompensat modelul marcii germane pentru protectia acordata copiilor.

La ultimele doua capitole, cea de-a treia generatie a modelului Porsche Cayenne a primit 30.8 (73%), respectiv 7.5 puncte (62%). Este vorba, mai precis despre protectia acordata pietonilor, respectiv categoria Siguranta Asistata.

Daca ne intoarcem acum asupra experientelor pe care Euro NCAP le-a avut cu automobilele companiei din Stuttgart, ei bine... prima astfel de intalnire a avut loc in anul 2014. Pe-atunci, belgienii au testat primul Macan din istorie.

Fabricat pe arhitectura modelului Audi Q5, crossover-ul Porsche a primit la randul lui punctajul maxim de cinci stele. Procentajele difera insa de cele anuntate astazi de Cayenne: 88 (33.5 pct), 87 (43 pct), 60 (21.6 pct), respectiv 66% (8.7 pct).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 29 Noiembrie 2017