Sunt construite ca un tanc. Acestea sunt cele mai sigure masini testate in 2019 de Euro NCAP

Sunt construite ca un tanc. Acestea sunt cele mai sigure masini testate in 2019 de Euro NCAP
  • Model 3, Seria 3 si Octavia cele mai sigure masini de familie de dimensiuni mari
  • Subaru Forester- cel mai sigur off-roader de mici dimensiuni
  • Model 3 si Model X cele mai sigure masini electrice
Distribuie pe Facebook

Specialistii Euro NCAP au publicat topul celor mai sigure masini testate anul trecut. In total, belgienii au supus testelor de siguranta nu mai putin de 55 de modele.

Daca marii constructori de automobile isi fac socotelile de final de an si vorbesc despre o crestere a vanzarilor, sau o scadere unde este cazul, specialistii Euro NCAP au alcatuit un top al celor mai sigure masini testate in 2019. In total, 55 de modele au trecut prin mainile specialistilor belgieni.

Producatorii au inteles ca siguranta primeaza, astfel ca foarte multe masini noi vin echipate inca din standard cu o gama larga de sisteme de siguranta si asistenta. Tocmai de aceea, in cateva cazuri, Euro NCAP nu a reusit sa stabileasca un singur castigator.

Spre exemplu, titlul de cea mai sigura masina de familie de mari dimensiuni le-a fost acordat Teslei Model 3, BMW-ului Seria 3 si Skodei Octavia.

Nu a fost cazul la categoria masinilor de off-road de dimensiuni mari, acolo unde Tesla Model X nu a avut rival. Seat Tarraco s-a clasat pe pozitia secunda.

Noul Mercedes-Benz CLA a fost desemnata cea mai sigura masina de familie de dimensiuni mici. Modelul german a fost urmat de Mazda3.

Daca vorbim de off-roadere de dimensiuni mici, trofeul a ajuns in 2019 la Subaru Forester. Pe podiumul acestei categorii s-au mai clasat Mazda CX-30 si Volkswagen T-Cross.

Si in clasa mica a fost bataie mare pe prima pozitie. Euro NCAP s-a vazut nevoit sa puna doua modele pe prima pozitie si anume Audi A1 si Renault Clio. Acestea au fost urmate de Ford Puma, modelul care se construieste la uzina Ford de la Craiova.

Americanii de la Tesla domina segmentul masinilor electrice si hibride, acolo unde nimeni nu s-a putut apropia de Model 3 si Model X.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 8 Ianuarie 2020