Cea mai buna dovada ca puterea maxima NU inseamna totul. VIDEO

Cea mai buna dovada ca puterea maxima NU inseamna totul. VIDEO
  • Cea mai buna dovada ca puterea maxima NU inseamna totul
  • Greutatea si coeficientul aerodinamic conteaza la randul lor
Distribuie pe Facebook

Greutatea, dar si coeficientul aerodinamic conteaza la randul lor, daca mai era cumva nevoie de o asemenea mentiune.

Lansata oficial cu ocazia Salonului Auto organizat la Geneva in primavara anului 2018, cea mai recenta generatie a off-roader-ului Mercedes G63 AMG gazduieste in compartimentul motor un propulsor cu opt cilindri in V si doua turbine. Insotita de o capacitate de patru litri, respectiva unitate pe benzina lucreaza alaturi de o cutie automata TCT cu noua rapoarte si trei diferintiale blocabile pentru a livra rotilor de pe ambele punti o serie de valori maxime formata din 585 CP si 850 Nm.

Mercedes-AMG G63

Mercedes-AMG G63

Asa se face ca sprintul de la 0 la 100 km/h nu dureaza decat 4.5 secunde, cu toate ca greutatea masinii depaseste 2.200 de kilograme.

De cealalta parte a baricadei, cea mai recenta generatie a hot-hatch-ului Mercedes A45 AMG ne arata ca, in anumite situatii, mai putin inseamna - de fapt - mai mult. Multumita unei unitati care ofera o configuratie cu doar patru cilindri in linie si o singura turbina, la randul ei pe benzina, compacta cu cel mai puternic motor de doi litri din industrie reuseste sa rezolve aceeasi problema a acceleratiei de la 0 la 100 km/h intr-un timp de numai 3.9 secunde, potrivit primelor informatii oficiale.

Galerie foto Mercedes-AMG A45 si CLA45

Galerie foto Mercedes-AMG A45 si CLA45

Ce este drept, masina cu 421 CP pe ambele punti, plus transmisie automata DCT cu opt trepte de viteza are de "mutat" 1.650 de kilograme.

Greutatea in minus, dar si eficienta aerodinamica isi fac din plin simtita prezenta in cadrul urmatorului material video, ce surprinde cele mai recente generatii ale modelelor comercializate sub denumirea de Mercedes G63, respectiv A45 AMG pe parcursul a patru probe diferite. Trei dintre acestea se afla in stransa legatura cu capacitatea de sprintare (cu plecare de pe loc, dar si din mers, in diferite moduri de rulare), pe cand ultimul duel masoara performantele sistemului de franare.

Distribuie pe Facebook
mai multe