Vechiul RS4 B7 a pierdut liniuta. Masina cu motor diesel a castigat la mustata

Vechiul RS4 B7 a pierdut liniuta. Masina cu motor diesel a castigat la mustata
  • Liniuta intre vechiul Audi RS4 si noul S4 Avant
  • Celor doua modelele li se alatura duo-ul RS3 & RS5
  • Batalia se incheie cu un test al sistemelor de franare
Distribuie pe Facebook

Cea mai recenta varianta a modelului Audi S4 Avant reuseste o noua cursa impresionanta pe 402 metri, acolo unde castiga in fata unui automobil cu motor V8 de 4.2 litri si 420 CP.

La doar cateva zile dupa ce a facut de ras un Volvo S60 Polestar de ultima generatie, versiunea imbunatatita a modelului Audi S4 a primit o noua sansa sa straluceasca. De-aceasta data, masina cu motor diesel de trei litri si 347 de cai putere infrunta alte trei automobile din gama producatorului cu sediul in Ingolstadt: RS3 Sportback, RS4 Avant B7 si, nu in ultimul rand, RS5 Sportback.

Cum altfel decat intr-un duel care include trei probe diferite, dintre care doua curse de acceleratie - una cu plecare de pe loc, de la zero kilometri pe ora, si alta din mers - plus un test ce masoara eficacitatea franelor.

Daca mai era nevoie de precizat, inca o data, noul Audi S4 Avant vine cu un V6 diesel de trei litri si 347 de cai putere, la care se adauga o cutie automata in opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala. Urmatorul pe lista, in ordinea valorilor maxime, modelul RS3 Sportback mizeaza pe un benzinar turbo cu cinci cilindri in linie si capacitatea de 2.5 litri, care dezolta undeva in jurul a 400 de cai putere.

Seria vestilor bune continua in cazul de fata cu o transmisie automata cu sapte trepte de viteza si dublu ambreiaj, fisa cu specificatii tehnice a automobilului compact din Ingolstadt incheindu-se cu tehnologia quattro.

De un sistem de tractiune integrala se bucura in standard si modelele Audi RS4 Avant si RS5 Sportback. Primul vine insa cu un V8 aspirat sub capota, de 4.2 litri si 420 de cai putere livrati rotilor printr-o cutie manuala in numai sase rapoarte, pe cand cel de-al doilea pune la bataie un propulsor cu sase cilindri in V si doua turbine, de 2.9 litri si 450 CP, cuplat la o transmisie automata in opt rapoarte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Curse legale DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2020