Politia Locala Sector 2 nu a auzit de Codul Rutier si pune in pericol viata soferilor

Politia Locala Sector 2 nu a auzit de Codul Rutier si pune in pericol viata soferilor
  • Neacordare de prioritate si incalcarea marcajului dublu continuu
  • Peste 2000 de lei amenda si permis suspendat merita soferul
  • Politia Rutiera nu poate face nimic pe baza filmarilor
Distribuie pe Facebook

E doar impresia mea ca politistii locali se cred cel putin niste agenti SWAT sau membri ai Beretelor Verzi? Oamenii conduc masinile primariei inscriptionate cu LEGE SI ORDINE, dar nu au nicio treaba cu legea rutiera. Si pun in pericol viata soferilor fara nicio jena. Chiar nimeni nu-i trage la raspundere pe acesti paznici de panselute, fosti gardieni publici, care acum se cred razboinici interstelari?

De ce se numeste POLITIE o ramura a unui consiliu local care a adunat toti gardienii publici? Pai e normal ca adevaratii politisti, stiti voi care, cei ce se duc la academie si invata serios ca sa ocupe un post in Ministerul de Interne, sa se oftice si sa-i priveasca pe locali ca pe niste dusmani care si-au insusit meseria lor pe nedrept. Tin minte cand eram cu un prieten din MAI cu bicicletele prin Herastrau si ne-au oprit doi locali care se plictiseau, sa ne dea amenda ca mergem pe spatiul verde. Amicul meu i-a aratat legitimatia si politistul local a zis: Pai de ce nu zici domne ca suntem colegi? Si pe asta l-a apucat rasul, evident: Ce colegi, prietene? Tu nu vezi ca aperi iarba din parc si eu luni cand ma duc inapoi pe teren pot sa mor in orice clipa? Mai bine da-mi naibii amenda, ca ma fac de ras vorbind cu tine...

Trecand peste asta, politia locala (cu litere mici) nu are cei mai inteligenti angajati. Sau macar unii onesti, care sa respecte ce scrie pe masinile lor, adica LEGEA si ORDINEA. Cel putin asta ne arata cazul acestei dube de la politia locala sector 2, ai carei sofer nu prea a fost la Scoala de Soferi si nu prea s-a sinchisit sa citeasca Codul Rutier. Evident, la fel ca si alte cazuri de jandarmi cu autocar ce depasesc tramvaie sau politisti in timpul liber, si politia locala are impresia ca e mai presus de lege, ca oricum nu se ia nimeni de ei sa-i traga la raspundere, asa ca face orice doreste.

Bd. Pierre de Coubertin din Bucuresti, 15.05.2018 ora 11:30. Circul si eu ca omul normal pe treaba mea, incet, ca oricum era rosu in intersectie. Pe contrasens, duba comunitarilor vine frumos, dupa care, fara semnal, trece peste linia dubla continua si imi taie calea, intrand pe o strada secundara. Pe scurt, soferul dubei cu numarul de inmatriculare B-38-BZG (sau GZG, ca nu prea se desluseste), incalca urmatoarele: nesemnalizarea schimbarii directiei de mers, neacordare de prioritate si incalcarea liniei duble continue. Mai exact, daca am trai intr-o tara normala, soferul local ar primi vreo 2000 de lei amenda si ar ramane fara permisul de conducere. Ca toti suntem egali in fata legii si ca punerea vietilor in pericol nu e tocmai de trecut cu vederea...

Ca un facut, fix cand mi-au taiat localii fata, i-am vazut pe geam pe niste prieteni din generala cu care nu ma mai vazusem de 25 de ani, dar pe care eram suparat, asa ca i-am injurat. Nicidecum, nici-intr-un caz, sub nicio forma, nu i-am injurat pe domnii politisti locali stimabili din duba care mi-a taiat fata, NU! Asta ca sa fie clar si sa nu fiu acuzat de ultraj pe nedrept.

In rest, judecati voi cum doriti din clip. Sunt curios ce parere au motociclistii care vin mai cu viteza, ce ar fi facut daca s-ar fi trezit cu locala in fata. Sau tare as vrea sa aflu opinia Politiei Rutiere, care, oricum, nu are ce sa faca, pentru ca legea spune clar ca numai agentul poate sa constate si sa aplice sanctiunea, si intrucat prevederile din art. 109 din actul normativ OUG 195/2002 limiteaza competenta politistului rutier in ceea ce priveste constatarea abaterilor la regimul rutier, Brigada de Politie Rutiera este in imposibilitatea sanctionarii contraventionale a soferilor pe baza filmarilor trimise de cetateni.

Deci Politia Rutiera nu va face nimic, pentru ca asa e legea. Iar localii isi vor face de cap in continuare. Macar sa le facem niste reclama, ca altceva nu putem. Si sa le aratam tuturor ce inseamna, de fapt, LEGE si ORDINE, in viziunea Primariei Sector 2.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Editorial DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2018