Taximetristii s-au ales cu dosar penal de prostie, dupa ce au blocat strazile ca sa protesteze impotriva Uber

Taximetristii s-au ales cu dosar penal de prostie, dupa ce au blocat strazile ca sa protesteze impotriva Uber
Nu e niciun secret ca taximetristii din Bucuresti nu sunt cei mai inteligenti oameni din lume. Putini sunt cei care au liceul terminat, iar gandirea nu este punctul lor forte, lasandu-se influentati extrem de usor. Deci era de asteptat ca zeci de taximetristi cu 3 clase adunate au blocat o sosea ca sa protesteze impotriva Uber, dupa care s-au ales cu dosar penal.
Distribuie pe Facebook

Luni seara, unul din cele mai mari bulevarde din Bucuresti care leaga Piata Romana de Piata Victoriei, s-au adunat spontan mai multi taximetristi si au blocat soseaua. De fapt, adunarea nu a avut loc spontan, ci a fost organizata metodic, prin grupuri de WhatsApp, astfel incat sa se adune la ora stabilita cat mai multi soferi cu masini galbene ca sa protesteze impotriva Uber, Taxify si alte aplicatii.

Si asa s-a si intamplat. Spiritul de turma a intrat in actiune si creierul taximetristului a clacat, eroare 404. Nu i-a explicat nimeni ca blocarea unui sector de drum fara autorizatie si fara drept constituie infractiune si nici el nu a fost in stare sa isi dea seama de acest lucru. Asa ca baietii cu cefe late si 3 clase adunate au urmat chemarea si s-au dus sa blocheze drumul, impiedicand astfel mii de alti soferi care doreau sa ajunga acasa sau la munca sa ocoleasca zona.

Din fericire, la fata locului au aparut si politistii, dar si jandarmii, cat si presa. Politistii rutieri au eliberat traficul, dar l-au si salvat pe un partener Uber care era pe acolo cu tot cu al sau calator sa scape. Maimutele, scuzati, taximetristii, impinsi de aceeasi ura fara justificare, cum ca soferii Uber sunt dusmanii lor de moarte care le violeaza nevestele si la trimit copiii la scoala, aveau de gand sa rastoarne autoturismul soferului Uber, insa politia a ajuns la timp.

Taximetristii s-au ofticat si mai mult cand soferul Uber, dupa ce a fost verificat de politisti la acte si s-a dovedit a fi totul in regula, conform legii, a plecat nestingherit mai departe. Asa ca masinutele galbene au ramas cu buza umflata si au continuat sa tipe pe strazi.

La fata locului a ajuns si jandarmeria. Care, din fericire, a inregistrat cu camere video toti participantii la trafic, adica zeci de taximetristi. Asadar, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a demarat cercetarile si a deschis un dosar penal, conform art. 339 din Codul Penal. Practic, pe baza filmarilor realizate de jandarmerie, camere video publice, dar si imaginile inregistrate de presa, politistii ii vor chema la audieri pe cei care au participat si le vor oferi un frumos dosar penal. Care, cel mai probabil, se va finaliza cu o amenda penala, dar si cu suspendarea dreptului de a mai face taximetrie.

Insa, taximetristii, cum nu sunt deloc cei mai inteligenti, cand vor da cu subsemnatul, vor spune ca au fost chemati de cutare si cutare. Si vor mai spune si ca au fost pacaliti ca participa la un protest autorizat. Asa ca, majoritatea vor scapa, nu insa si organizatorii acestui protest, cei care au facut chemarea "la arme". Deja am primit confirmarea de la un taximetrist care nu a participat la manifestatie, dar care este bagat in toate grupurile de WhatsApp, ca mai multi colegi vor "turna" sefii care au venit cu ideaa, aratand la audieri discutiile de pe WhatsApp.

Trecand peste acest lucru de care se ocupa politistii si care, cel mai sigur, ii vor astampara pe taximetristi de a mai face asemenea tampenii fara creier pe viitor, amuzanta a fost declaratia unui participant vocal, asa cum reiese din clipul de la ProtTV. Si anume, el acuza Uber ca nu prezinta siguranta pentru calatori. Adica un reprezentant al taximetristilor care circula iarna cu anvelope de vara, care au montate cele mai ieftine piese pe masina, care iau ITP-ul numai cu spaga, din cauza ruginii, care au niste troace de Logane care bat din toate incheieturile si care vara raman fara freon, se gandesc la Uber ca nu prezinta siguranta.

Aceiasi taximetristi care in week-end te intreaba "Boss, unde te duci?" ca sa-ti ceara tarif fix, in loc sa mearga cu aparatul si te refuza daca e cursa prea scurta, aceiasi taximetristi care monteaza "maimute" la aparat care umfla pretul si fura clientul, s-au gandit sa protesteze ca sunt nemultumiti. Nu mai bine, in alea 2-3 ore de protest, luau curse si faceau bani cinstiti?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Editorial DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2019