Concursul de Eleganta Sinaia 2014: galerie foto de la eveniment

Concursul de Eleganta Sinaia 2014: galerie foto de la eveniment
  • Vedeta show-ului a fost o Lancia Astura cu o caroserie Boneschi
  • Evenimentul a adunat peste 40 de masini de colectie
  • Au fost prezente si automobile Dacia
Distribuie pe Facebook

Concursul de Eleganta Sinaia 2014 s-a terminat. Si a lasat in urma mii de spectatori care au admirat cele mai frumoase masini din Romania, cele mai vechi si cele mai ingrijite, toate in acelasi loc. Iata povestea acestui eveniment interesant la care 4Tuning a fost partener media.

Spre Sinaia cu un BMW X5 cu numai... 4 pistoane

Am plecat spre Sinaia la bordul unui BMW X5 model xDrive25d cu un propulsor de 2 litri care ofera 218 cp. Masina ne-a fost oferita de cei de la BMW Romania, parteneri ai evenimentului organizat de Retromobil Club Romania la Sinaia. Si, asa cum ne-a confirmat si in cadrul unui test-drive oficial, noua generatie de X5 se comporta impecabil in orice conditii de drum, fie asfalt sau off-road. Iar motorul cu 4 pistoane pe motorina de 2 litri nu se simte in nicio situatie lipsit de vlaga sau putere, chiar daca are de "tras" o caroserie de 2,1 tone.

Concursul de Eleganta Sinaia 2014Nu am mai testat niciodata un X5 cu motorizare in 4 pistoane. Insa primul contact a fost o surpriza placuta ce ne face sa ne gandim la viitorul marcii: propulsoare mai mici supra-alimentate cu o eficienta crescuta. Mai mult, este primul X5 pentru care proprietarul trebuie sa scoata din buzunar sume decente pentru impozit!

Mai multe detalii despre noua generatie BMW M5 si cum se comporta ea poti sa citesti in articolul dedicat testului de drum. Atunci spuneam ca este cea mai completa masina testata de noi, cea mai buna din mai multe puncte de vedere si cea de care ne-am despartit cu greu. Si plimbarea pana la Sinaia si inapoi alaturi de un X5 dotat cu un motor mai mic, dar la fel de interesant si de plin de viata ne-a confirmat ca lucrurile nu s-au schimbat.

Peste 40 de masini clasice de colectie ce valoreaza peste 10.000.000 de Euro

Concursul de Eleganta Sinaia 2014 a adunat laolalta peste 40 de vehicule istorice in incinta Castelului Peles, masini ce au fost admirate de mii de oameni, iubitori de clasic si pasionati de autoturisme deopotriva. Au fost inscrise automobile din diverse categorii in care au si concurat, la final alegandu-se castigatorii.

Concursul de Eleganta Sinaia 2014Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Au participat masini in grupele numite Antebelice Cabriolet, Antebelice Coupe, Antebelice Sedan, Clasice Cabriolet, Clasice Coupe, Clasice Sedan, Fabricat in Romania si Automobile de competitie. In afara de marele premiu "Best of Show", s-au mai acordat si Premiul de restaurare, Premiul de conservare, Premiul pentru cea mai mare distanta parcursa, Premiul pentru cel mai vechi automobil, Premiul publicului, Premii speciale ale juriului si Premiul Sponsorului Principal R.C.R. - ALLIANZ TIRIAC Asigurari.

Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Printre automobilele care s-au remarcat au fost cateva exemplare care ne-au placut si noua extraordinar de mult. E vorba de un Mercedes-Benz 300SL Gullwing din 1956 detinut de Heritage Auto, un ROLLS ROYCE Phantom III Sports Saloon Freestone & Webb din 1937, DELAHAYE 135 MS Chapron, ROLLS ROYCE Silver Cloud III, ROLLS ROYCE Silver Cloud III, CHRYSLER Thomas Special, LINCOLN Continental, NASH 8, DODGE Victory 6 si un FORD Model T Touring din 1914, cea mai veche masina participanta.

Concursul de Eleganta Sinaia 2014Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Concursul de Eleganta Sinaia 2014Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Concursul de Eleganta Sinaia 2014Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Concursul de Eleganta Sinaia 2014

LANCIA Astura 4e Sarie Boneschi Cabriolet, masina unica in lume, vedeta evenimentului

Marele castigator al editiei din 2014 a Concursului de Eleganta Sinaia a fost masina italiana, Lancia Astura, un vehicul realizat in 1938. Masina a fost fabricata de catre carosierul Carrozzeria Boneschi din Milano, dar acest exemplar este unicul supravietuitor. Masina poarta seria de sasiu 41-3215 si are o caroserie arodinamica spectaculoasa, cu multe elemente inspirate din aviatie, ce transmite ideea de miscare chiar si atunci cand masina sta pe loc.

Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Masina a fost initial comandata de un magnat din industria carbunelui din Belgia, dupa care a stat parcata intr-un loc ascuns pe perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, fiind adapostita de vaduva acestuia pana in anii '50. Masina este in proportie de 90% originala, singura modificare fiind vopseaua refacuta in culoarea originala. Inclusiv interiorul din piele neagra si plafonul textil sunt originale.

Prezenta unui astfel de exemplar la Sinaia a fost o onoare, atat pentru reputatia concursului, cat si pentru intreaga industrie automobilistica. Acest exemplar valoreaza in prezent intre 700.000 si 1.000.000 de Euro.

Concursul de Eleganta Sinaia 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (96) Poze Concursul de Eleganta Sinaia 2014
mai multe