Goodwood 2011: O Toyota Celica tunata, cea mai rapida masina de la Festivalul Vitezei!

Goodwood 2011: O Toyota Celica tunata, cea mai rapida masina de la  Festivalul Vitezei!
Intesat cu masini de toate categoriile, Goodwood Festival of Speed nu impresioneaza doar printr-o simpla expozitie, ci isi cucereste publicul prezent si prin multa actiune. Mai exact, celebrul eveniment britanic gazduieste an de an si un traseu de viteza in coasta, lung de aproximativ 1.86 kilometri, pe care participantii se lupta pentru a obtine cel mai bun timp.
Distribuie pe Facebook

Anul acesta, cea mai rapida masina de la Goodwood Festival of Speed a fost o Toyota Celica, care a reusit sa invinga nu doar toate supercarurile prezente, ci si modelele de Formula 1 invitate. Secretul acestei performante? Pentru a parcurge coasta de 1.86 kilometri intr-un timp de doar 48.07 secunde, coupe-ul japonez a suferit modificari importante, in compartimentul motor ascunzandu-se acum un motor de 2.0 litri preluat de la o Toyota Corolla de WRC. In plus, de parca asta nu ar fi fost indeajuns, unitatea in patru cilindri a fost dotata si cu compresor Rotrex, turbina Garrett, plus instalatie de azot. Rezultatul? Peste 800 de cai putere, la o greutate de numai 1.050 de kilograme.

Din pacate, filmul impresionantului record nu si-a facut aparitia pe internet - inca, insa avem un video ce ne dezvaluie diferite momente de la inedita competitie.

Toyota Celica la Goodwood Festival of Speed 2011



Distribuie pe Facebook
mai multe