Cea mai asteptata cursa a anului este gata de start

Cea mai asteptata cursa a anului este gata de start
Ryan Gosling, Carey Mulligan si Christina Hendricks iau startul astazi din cinematografele partenere din toata tara, in Cursa, un film mult asteptat de cinefili, critici de film, dar si de publicul larg. Pelicula este bazata pe romanul omonim scris de James Sallis si a primit un premiu pentru regie la Festivalul de la Cannes, fiind de asemenea nominalizata la Palmes D'Or.
Distribuie pe Facebook

Regizorul danez Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising) a primit propunerea de a ecraniza romanul Drive chiar de la actorul principal, Ryan Gosling, care a fost interesat de adaptarea romanului din perspectiva particularitatii scenariului, al tonului narativ dur, dar si al personajului complex din roman, denumit generic "Pilotul".

Ryan Gosling joaca rolul unui cascador mai putin cunoscut, in acelasi timp si sofer pentru jafuri pe timp de noapte, care intra intr-o cursa periculoasa, scapata de sub control, o goana nebuna dupa razbunare. Intriga se complica odata cu aparitia unei povesti de dragoste intre pilot si vecina lui, Irene (Carey Mulligan), o mama vulnerabila si sotie a unui infractor proaspat eliberat din inchisoare.

"M-a intrigat foarte mult rolul Pilotului deoarece necesita abilitati tehnice dramatice si in acelasi timp complexe. Pe de o parte, este foarte retinut, chiar laconic. Putem vorbi de o economie de cuvinte si de gesturi in tot ceea ce face. Pilotul este pe jumatate om, pe jumatate masina ", explica Ryan Gosling provocarea actoriceasca a acestui rol.

Ecranizarea se bucura o distributhe exceptionala, premiata de asemenea la numeroase festivaluri de film. Actorul principal, Ryan Gosling a fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din peliculele The Notebook, Half Nelson, Blue Valentine, Carey Mulligan este cunoscuta pentru rolurile din An Education, Wall Street 2: Money Never Sleeps, in timp ce Bryan Cranston este castigator a trei premii Emmy, Ron Perlman - castigator al unui Glob de Aur, Christina Hendrix a fost nominalizata la premiile Emmy pentru rolul din Mad Men, iar Oscar Isaac si Albert Brooks au fost nominalizati si ei la Oscar.

Cursa imbina dramatismul cu stilul formal si cu precizia specifica regizorului Refn si se remarca prin efectele vizuale bine conturate, prin cascadorii cu focuri de arma precum si felul in care decorurile austere se potrivesc cu intriga filmului.

"Momentele de violenta din film sunt gandite in detaliu, sunt foarte artistice. Cursa va bucura publicul, conectandu-l la spiritul filmului pe mai multe niveluri. Regizorul a adaugat nu numai morala si tematica scenariului, ci a facut din acest film un material greu de uitat. In loc sa se inscrie in elementele genului, le-a ridicat si le-a apropiat de propria viziune. Cursa ar trebui sa fie pe placul cinefililor, criticilor si audientei obisnuite deopotriva", declara producatorul Marc E. Platt.

Despre Cursa:
Regia: Nicolas Winding Refn
Actori: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston
Gen film: Actiune, Drama
Durata: 95 minute
Premiera in Romania: 16.09.2011

Cursa este un film bazat pe romanul omonim scris de James Sallis si il are in centru pe Ryan Gosling in rolul unui cascador nu foarte cunoscut, care lucreaza si in calitate de sofer in timpul jafurilor. Aparent singuratic, pilotul se indragosteste de vecina lui Irene (Carey Mulligan), o mama vulnerabila, tarata intr-o lume a infractorilor odata cu intoarcerea sotului ei din inchisoare, Standard (Oscar Isaac). Cand un jaf nu decurge conform planului, Pilotul ajunge sa fuga, insa devine responsabil pentru Irene si copilul ei.

DRIVE - Trailer OficialDistribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 16 Septembrie 2011