DRIVE, cel mai nou film cu masini de la Hollywood!

DRIVE, cel mai nou film cu masini de la Hollywood!
"Lucrez part-time" spune Ryan Gosling in cel mai nou film de la Hollywood, Drive. Regizorul danez Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising) se avanta pe strazile Hollywood-ului cu filmul de actiune CURSA, care-l aduce in rolul principal pe Ryan Gosling. Acesta interpreteaza rolul unui pilot al soselelor Los Angeles-ului. Personajul ascunde o viata dubla - cascador in timpul zilei, dar si cel mai cautat pilot pentru a ajuta talharii sa scape din orice incurcatura pe timpul noptii.
Distribuie pe Facebook
Shannon (Bryan Cranston) este agentul lui Ryan atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Ca orice mafiot de talie mica, Shannon are un plan pentru Pilot: constructia unei masini cu care acesta sa poata concura pe un circuit profesionist. Aparent singuratic, pilotul se indragosteste de vecina lui Irene (Carey Mulligan), o mama vulnerabila, tarata intr-o lume a infractorilor odata cu intoarcerea sotului ei din inchisoare, Standard (Oscar Isaac).

In urma unui jaf menit sa achite datoriile lui Standard, lucrurile ies de sub control si Ryan realizeaza ca trebuie sa lupte pentru femeia pe care o iubeste. Acum, gangsterii (Albert Brooks si Ron Perlman) nu-l mai urmaresc doar pe el, ci sunt pe urma lui Irene si a fiului ei, moment in care pilotul este fortat sa schimbe viteza si sa intre pe contrasens. Instinctul pilotului il opreste din goana nebuna dupa razbunare si se tempereaza gandindu-se ca trebuie sa ii proteje pe Irene si pe fiul acesteia. Negociaza libertatea lor cu pretul libertatii proprii.

"Cursa" a fost scris de scenaristul Hossein Amini, nominalizat la Oscar pentru The Wings of Dove, si adaptat dupa romanul omonim al lui James Sallis. Filmul a fost produs de Marc Platt, Gigi Pritzker, Michel Litvak, Adam Siegel si John Palermo. Filmul se bucura de o distributie de exceptie, printre care: Ryan Gosling - nominalizat la Oscar pentru The Notebook, Half Nelson, Blue Valentine, Carey Mulligan (An Education, Wall Street 2: Money Never Sleeps), Bryan Cranston - castigator al trei premii Emmy, Ron Perlman - castigator al unui Glob de Aur, Christina Hendrix - nominalizata la premiile Emmy pentru rolul din Mad Men, Oscar Isaac si Albert Brooks - nominalizat la Oscar.

Despre productia filmului

Regizorul Nicolas Winding Refn se afla in lumina reflectoarelor inca de la debutul sau din 1996 cu pelicula Pusher. Prin tehnicalitatea surprinzatoare si mixul intre comedie neagra, tragedie si actiune intensa, Pusher a devenit un simbol printre thrillere, un succes comparat cu cel al regizorului Lars von Trier. Ryan Gosling a fost cel care l-a abordat pe regizor pentru a-i propune adaptarea romanului Cursa. Refn a privit acest roman cu interes prin prisma particularitatii scenariului, dar si a tonului narativ dur. Regizorul a vazut ca pe o oportunitate faptul ca protagonistul romanului nu are un nume si este cunoscut ca Pilotul, fapt care starnea interesul pentru dramatic si intriga publicul.

"Pilotul se identifica cu personaje pe care le-am gandit pentru Bronson si Valhalla Rising, aceste fapturi incredibile, divine. Ma intereseaza in mod deosebit aceasta parte neagra a eroismului, modul in care respectarea stricta a unui cod de onoare poate transforma viata unui om intr-o cursa psihotica" declara Refn. Ryan Gosling si-a dovedit talentul inca dinaintea aparitiei in rolul de success din The Notebook, insa a evitat mereu proiecte conventionale in favoarea unor roluri care necesita tehnica si caracter. In urma criticilor pozitive pentru rolurile din The Believer, Half Nelson si Blue Valentine, Gosling s-a dovedit a fi unul dintre cei mai ambitiosi si devotati actori ai generatiei sale.

"M-a intrigat foarte mult rolul Pilotului deoarece necesita abilitati tehnice dramatice si in acelasi timp complexe. Pe de o parte, este foarte retinut, chiar laconic. Putem vorbi de o economie de cuvinte si de gesturi in tot ceea ce face. Pilotul este pe jumatate om, pe jumatate masina. Pe de alta parte, Pilotul este psihotic in sensul propriu al cuvantului - un fel de Taxi Driver al lui Travis Bickle. In spatele acelui calm pe care-l afiseaza la tot pasul, se afla un imens rezervor de furie si violenta. Ca atunci cand ai impresia ca esti la volan si conduci linistit, pana cand o alta masina iti taie calea." spune Gosling.


Pentru rolul lui Irene, regizorul a distribuit-o pe Carey Mulligan, actrita nominalizata la premiile Oscar (An Education, Public Enemies, Wall Street: Money never sleeps). Mulligan s-a dovedit a fi un fan inrait al filmelor Bronson si Valhalla Rising, exprimandu-si dorinta de a lucra alaturi de regizorul Refn. "Personajul lui Irene a fost unul complex pentru ca ea era de fapt un pivot pentru a doua intriga a filmului - triunghiul dragostei intre Pilot, sotul ei si ea. Nu a fost o decizie usoara pentru ea. Pilotul a fost un fel de cavaler in armura, insa nici pe Standard nu-l putea uita usor, mai ales ca-l iubea inca de la 17 ani" spune Mulligan.


Oscar Isaac a fost ales pentru rolul lui Standard pe baza experientei sale de necontestat. Absolvent al Juliard, acesta a atras atentia reprezentand roluri ale lui Shakespeare la scena deschisa. In atentia mass-media a intrat odata cu interpretarea regelui John in Robin Hood al lui Ridley Scott. Vanity Fair l-a numit un act care-ti taie rasuflarea, chiar daca Isaac a sustinut ca este o munca de echipa.

DRIVE, cel mai nou film cu masini de la Hollywood!

"Cursa a beneficiat de o distributie incredibila si mi-a facut placere sa fiu printre acei norocosi alesi pentru acest film. Ryan si Carey au facut echipa buna pe marele ecran, iar acest lucru s-a simtit prin chimia pe care ei au transmis-o. Unoeri ma gandeam: si eu m-as parasi pentru Ryan" spune Isaac.


"Cea mai sexy femeie din lume" conform revistei Esquire, Christina Hendricks este cunoscuta pentru rolul ei din "Mad Men", pentru care a obtinut o nominalizare la premiile Emmy. Christina a facut din personajul lui Joan o femeie respectabila, inteligenta, care avea mereu vorbele la ea. Acestea sunt si motivele pentru care Hendricks a fost distribuita in rolul lui Blanche, copilotul lui Ryan intr-una din curse.

"Mi-a placut la nebunie acest rol. Blanche pare atat de feminina si gingasa la exterior, dar dura in adancul sufletului. De indata ce am probat garderoba ei si m-am plimbat pe platoul de filmare in pantofii ei cu toc, punctand fiecare propozitie cu cate un balon din guma, am stiut cu exactitate cum s-o interpretez", spune Hendricks. Esenta filmului vine din dramatismul cu care Refn a imbinat stilul formal cu precizia sa caracteristica. Cursa se remarca prin tehnica cu care au fost create efectele vizuale, imbinarea locatiilor saracacioase si modul in care s-au realizat cascadoriile pentru focurile de arma.

Filmul foloseste violenta intr-un mod intelligent. "Violenta functioneaza atunci cand vine ca un soc. Violenta adevarata se termina intotdeauna in cateva secunde. Filmele din ziua de azi abuzeaza de violenta, lucru care diminueaza efectul. Cursa creeaza acea tensiune pentru ca violenta este constanta - nu stii niciodata cand va fi urmatorul cadru in care va iesi la iveala" spune Refn. De asemenea, putem intalni in realizarea filmului si tehnica sugestiei. O secventa il portretizeaza pe Ryan omorand un criminal, insa publicul observa doar cateva picaturi de sange pe geaca pilotului - chiar daca i-a zdrobit capul. Soundtrack-ul este un alt element care mentine tensiunea din film. Senzatia de violenta este sugerata de tonalitatea si ritmul sunetului.


"Momentele de violenta din film sunt gandite in detaliu sunt foarte artistic. Cursa va bucura publicul, conectandu-l la spiritul filmului pe mai multe nivele. Regizorul a adaugat nu numai morala si tematica scenariului, ci a facut din acest film un material greu de uitat. In loc sa se inscrie in elementele genului, le-a ridicat si le-a apropiat de propria viziune. Cursa ar trebui sa fie pe placul cinefililor, criticilor si audientei obisnuite deopotriva" spune producatorul Marc E. Platt

Distributia

RYAN GOSLING (Pilotul) a debutat in lumina reflectoarelor odata cu rolul din "The Believer" din 2001. Modul in care a interpretat i-a adus atentia criticilor, dar si atentia industriei cinematografice. In continuare este vazut ca "unul dintre cei mai interesanti actori ai generatiei sale", asa cum a declarant Manohla Dargis - critic pentru The New York Times. In 2007 a primit o nominalizare la Globurile de Aur si SAG pentru rolul din "Lars and the Real Girl". Cu un an inainte a fost nominalizat la Oscar la titlu de cel mai bun actor pentru rolul din "Half Nelson". Performanta din 2010 in rolul din "Blue Valentine" i-a adus a doua nominalizare la Globurile de aur pentru titlu de "Cel mai bun actor".

CAREY MULLIGAN (Irene) a fost distribuita recent in productia lui Fox Searchlight "Never let me go", bazat pe romanul lui Kazuo Ishiguro (Remains of the Day). Anul trecut, Mulligan a primit o nominalizare la premiile Oscar, Globurile de Aur si SAG si a starnit reactia criticilor pentru interpretarea rolului din "An Education". Carey Mulligan a fost desemnata "Cea mai buna actrita" de catre british Independent Film si National Board of Review, dar si de catre Orange British Academy of Film.


BRYAN CRANSTON (Shannon) a primit recent al treilea premiu Emmy consecutiv. Cranston este al doilea actor in istoria premiilor Emmy care primeste trei premii consecutive. El a mai fost nominalizat si la Globurile de Aur pentru rolul sau din "Hal". Nascut intr-o familie de actori si crescut in sudul Californiei, Cranston a debutat pe marele ecran la varsta de 8 ani, insa abia dupa ce a absolvit s-a dedicat intru totul actoriei.


CHRISTINA HENDRICKS (Blanche) a devenit cunoscuta in rolul lui Joan din serialul "Mad Men", pentru care a primit o nominalizare la premiile Emmy. Serialul a castigat numeroase premii ale industriei printre care: Globul de Aur in 2009 si SAG in 2009 si 2010. Recent a putut fi urmarita alaturi de Katerine Heigl si Josh Duhamel in "Life as we know it".

Filmul DRIVE va avea premiera in cinematografele din Romania pe data de 16 septembrie 2011.

DRIVE - Trailer Oficial



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 24 August 2011