Cursa controversata in Azerbaidjan. Ricciardo a castigat, Vettel si Hamilton incep razboiul

Cursa controversata in Azerbaidjan. Ricciardo a castigat, Vettel si Hamilton incep razboiul
  • Daniel Ricciardo a castigat in Azerbaidjan
  • Locul secund a fost ocupat de Valtteri Bottas
  • Lance Stroll a luat primul sau podium in F1
Distribuie pe Facebook

Pilotul celor de la Red Bull Racing, Daniel Ricciardo, a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului in Azerbaidjan dupa una dintre cele mai nebune curse din ultimii ani. Lance Stroll a pierdut pozitia a doua in favoarea lui Valtteri Bottas.

Cea de-a opta etapa din campionatul mondial de Formula 1 se anunta una destul de interesanta, inca din primele sesiuni de antrenamente. Tensiunea s-a amplificat in calificarile dominate de Lewis Hamilton, si a ajuns la cote maxime in cursa de duminica.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Triplul campion mondial a pornit excelent din pole-position si a blocat orice tentativa de depasire a lui Valtteri Bottas. Acesta din urma a franat violent si a fost atins usor din spate de Sebastian Vettel, iar mai apoi s-a acrosat cu Kimi Raikkonen intr-un viraj stramt.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Bottas nu a iesit bine din aceasta lupta si a fost nevoit sa intre la boxe pentru inlocuirea aripii fata si a pneurilor. Vettel a urcat pana pe doi, Sergio Perez a venit pe locul trei, iar Verstappen si Raikkonen pe urmatoarele doua pozitii. In turul 12, tanarul pilot al celor de la Red Bull Racing a incercat sa il depaseasca pe Perez, insa la scurt timp a fost nevoit sa abandoneze din nou, din cauza unei defectiuni la motor.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Circuitul stradal din Baku s-a dovedit potrivnic si pentru Daniil Kvyat, care a abandonat si a ramas blocat pe suprafata asfaltica, astfel ca Safety Car-ul si-a facut aparitia pe circuit. Majoritatea pilotilor au profitat de aceasta intrerupere si au efectuat prima intrare la boxe.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

La reluare, intensitatea cursei a crescut simtitor, Perez a incercat fara succes sa treaca de Vettel, iar Esteban Ocon a reusit sa-l surclaseze pe Raikkonen pentru locul 5. Masina de siguranta a intrat din nou pe circuit din cauza unor resturi ale monopostului Ferrari cu numarul 7, iar dupa ce s-a retras la boxe, Perez si Ocon s-au acrosat, mexicanul de la Force India fiind nevoit sa abandoneze. Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Din cauza multiplelor componente ramase pe asfalt, "Iceman" a facut pana si a abandonat la boxe, iar cursa a fost intrerupta 30 de minute prin steag rosu. Retragerea masinii de siguranta a fost punctul culminant al cursei, si i-a avut in prim-plan pe Lewis Hamilton si Sebastian Vettel.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Cel dintai a franat pentru a nu depasi viteza maxima admisa sub Safety-Car, iar neamtul de la Ferrari l-a lovit usor din spate si l-a acuzat ca a franat intentionat. Vettel a trecut in partea stanga a monopostului Mercedes AMG Petronas si l-a lovit voluntar pe Hamilton cu pneurile. In urma acestui incident, multiplul campion mondial a primit o penalizare de 10 secunde stop-and-go pentru pilotaj periculos.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Ricciardo a inceput atacut si a depasit 4 rivali intr-un singur viraj pentru a urca pe locul 3, in fata lui Lance Stroll si Felipe Massa, care ulterior a fost nevoit sa abandoneze. Cand totul parea in regula, Hamilton a fost nevoit sa intre la boxe pentru inlocuirea suportului pentru cap al monopostului si a revenit pe circuit in spatele lui Bottas.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

La finalul unei curse nebune, Daniel Ricciardo si-a trecut in cont prima victorie din acest sezon, iar Lance Stroll a pierdut pozitia secunda cu cativa metri inaintea liniei de sosire in favoarea lui Valtteri Bottas.

Urmatoarele pozitii ale topului 10 au fost ocupate pe rand de Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Esteban Ocon, Kevin Magnussen, Carlos Sainz, Fernando Alonso si Pascal Wehrlein.

Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului

Pentru cea de-a noua etapa a campionatului mondial de Formula 1 mergem acasa la austriecii de la Red Bull Racing, in weekend-ul 7-9 iulie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului
mai multe