Rezultat surpriza in Malaezia. Max Verstappen a trecut primul linia de sosire, urmat de Hamilton si Ricciardo

Rezultat surpriza in Malaezia. Max Verstappen a trecut primul linia de sosire, urmat de Hamilton si Ricciardo
  • Max Verstappen a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei
  • Locul doi a fost adjudecat de Lewis Hamilton
  • Podiumul a fost inchis de Daniel Ricciardo
Distribuie pe Facebook

Tanarul pilot al echipei austriece Red Bull Racing a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei, gazduit pentru ultima data de circuitul de la Sepang. Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton si de Daniel Ricciardo.

Dupa o sesiune de calificari dominata de Lewis Hamilton, cursa de duminica a inceput cum nu se poate mai prost pentru italienii de la Ferrari, care si asa erau nevoiti sa plece cu un handicap. Sebastian Vettel a fost retrogradat pe ultima pozitie a grilei in calificari, iar acum, Kimi Raikkonen a fost impins la boxe inainte de turul de formare si nu a mai putut lua startul in cursa din cauza unor probleme la motor.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Odata cu stingerea luminilor rosii ale semaforului, triplul campion mondial a plecat excelent si a reusit sa-si pastreze pozitia de lider in fata lui Max Verstappen, venit pe doi dupa abandonul lui Raikkonen. In spate, Valtteri Bottas a incercat din rasputeri sa treaca de tanarul pilot de la Red Bull, insa in cele din urma s-a consolat cu pozitia a treia.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Hamilton a reusit sa reziste in fata plutonului pana in turul 4, cand Verstappen l-a ajuns si l-a depasit destul de usor. Cinci tururi mai tarziu, Bottas a pierdut pozitia a treia in defavoarea lui Daniel Ricciardo, iar Vettel a ajuns pe 10, pentru ca in turul 13 sa-l depaseasca pe Alonso pentru pozitia a saptea.

Marele Premiu de Formula 1 al MalaezieiMarele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Dupa o cursa de recuperare excelenta, neamtul a ajuns pe 5 si a incercat fara succes sa-l atace de cateva ori pe Bottas. Finlandezul a rezistat atacurilor, insa a pierdut pana la urma pozitia dupa ce singurul pilot Ferrari ramas in cursa a trecut pe pneuri supersoft, in timp ce ceilalti au optat pentru soft-uri, si a avut avantajul pneurilor mai rapide.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Vettel a pornit apoi in urmarirea lui Ricciardo, insa motorul monopostului s-a supraincalzit, iar inginerii i-au transmis sa nu mai forteze depasirea, astfel tot efortul sau aratat de-a lungul zilei putea fi in zadar.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Asadar, la o zi dupa ce a implinit 20 de ani, Max Verstappen si-a trecut in cont prima victorie a sezonului si a doua din cariera. Lewis Hamilton s-a multumit doar cu pozitia secunda, iar celalalt pilot Red Bull Racing a completat podiumul.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Restul topului 10 a fost completat pe rand de Vettel, Bottas, Perez, Vandoorne, Stroll, Massa si Ocon.

Finalul cursei, sau mai exact turul de revenire la boxe, a fost marcat si de un incident bizar, petrecut intre Lance Stroll si Sebastian Vettel. Intr-un moment de neatentie, canadianul a retezat roata spate a monopostului Ferrari, Vettel fiind nevoit sa revina la boxe cu ajutorul lui Pascal Wehrlein.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Partea proasta este ca in urma impactului, masina Scuderiei este posibil sa fi suferit defectiuni majore la motor sau la cutia de viteze.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 va fi gazduita de celebrul circuit japonez de la Suzuka si se va desfasura in perioada 6-8 octombrie.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei
mai multe