Vestea a facut deja inconjurul lumii. SCHUMACHER se intoarce din 2021 in Formula 1

Vestea a facut deja inconjurul lumii. SCHUMACHER se intoarce din 2021 in Formula 1
  • Mick Schumacher a semnat un contract cu echipa Haas
  • Il va avea coechipier pe Nikita Mazepin
  • Mick Schumacher are sanse mari sa devina campion mondial in F2 anul acesta
Distribuie pe Facebook

Numele Schumacher va putea fi vazut din nou pe grila de start din Formula 1 incepand cu sezonul urmator. Este vorba despre Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, care tocmai a semnat cu echipa americana Haas.

Mick Schumacher, fiul in varsta de 21 de ani al septuplului campion mondial din Formula 1 Michael Schumacher, este momentan lider in Formula 2, cu sanse destul de mari sa incheie sezonul 2020 pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Desi in ultimele luni, Mick Schumacher a mai cochetat cu Formula 1 - fiind invitat la cateva curse si chiar fiind anuntat ca pilot intr-o sesiune de antrenamente libere pentru echipa Alfa Romeo - viitorul neamtului in Marele Circ nu era foarte sigur.

Pana acum. Asta pentru ca americanii de la Haas tocmai au anuntat ca Mick Schumacher va concura de anul viitor pentru echipa condusa de Gunther Steiner.

"Sa fiu pe grila de start a Formulei 1 in sezonul urmator ma face incredibil de fericit. Pur si simplu sunt fara cuvinte. Multumesc celor de la Haas, Scuderiei Ferrari si Academiei de Piloti Ferrari pentru increderea acordata. Vreau sa le transmit dragostea mea si parintilor mei, stiu ca lor le datorez totul. Intotdeauna am crezut ca imi voi indeplini visul de a concura in Formula 1. Ca intotdeauna, voi da totul si astept cu nerabdare aceasta aventura impreuna cu Haas," a declarat Schumacher.

Pregatirile oficiale vor incepe in etapa de F1 din Abu Dhabi, care se va desfasura in perioada 11-13 decembrie, unde pilotul german va lua parte la prima sesiune de antrenamente libere. Apoi, urmeaza o sesiune de teste dedicata tinerilor piloti programata in saptamana de dupa finalul sezonului pe acelasi circuit.

Coechipierul lui Mick Schumacher la echipa americana Haas va fi rusul Nikita Mazepin, si el un pilot care concureaza momentan in Formula 2.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 2 Decembrie 2020