Inca un exemplu de soferi prosti facuti gramada cu care au de-a face politistii rutieri din Romania

Inca un exemplu de soferi prosti facuti gramada cu care au de-a face politistii rutieri din Romania
  • Politistii sunt cam blanzi cu astfel de soferi atotcunoscatori
  • Reporterul ar fi trebuit amendat imediat
  • Soferul profesionist s-a facut de ras
Distribuie pe Facebook

Pana nu demult, politistii de la rutiera erau huliti si injurati pe buna dreptate: luau spaga, se ascundeau cu radarul in boscheti, stateau la jecmaneala si puneau banul inaintea sigurantei rutiere. Dar de ceva vreme incoace, absolut toate cazurile de confruntari dintre soferi si agenti, ne-au dovedit ca ceva s-a schimbat: politistii sunt corecti si soferii sunt extrem de prosti.

Tipic romanesc: in Romania, cand este oprit de politie pe buna dreptate, soferul devine zmeu, se umfla muschii pe el, incepe sa dea telefoane, ameninta, intimideaza, doar sa nu plateasca o amarata de amenda pe greseala lui. Evident, daca ar fi oprit de politie in strainatate, soferul nostru roman nu ar zice nimic, ci ar fi mai cuminte ca o pisicuta si ar achita totul la timp. Din pacate, politia romana este de vina pentru ca i-a invatat pe soferii mitocani cu spagi si cu frumosul. Dar, asa cum ne demonstreaza tot mai multe clipuri din ultima vreme, politistilor le-a venit mintea la cap si nu se mai lasa induplecati nici cu spaga, nici cu amenintari.

Ultimul caz (VIDEO JOS) vine dintr-o zona rurala si ii are ca protagonisti pe un papitoi numit Alin Ghiciulescu, care se crede reporter Antena 1, pe un sofer care face Europa in lung si in lat, dar si pe doi politisti cu radar. Nu stim de unde sa incepem, pentru ca este un caz clar de prostie colosala din partea soferului si a maimutoiului care se crede reporter. Din nefericire, inca sunt destui soferi in Romania care pur si simplu nu accepta ca ei gresesc, nu vor sa plateasca amenda si au impresia ca sunt mai presus de lege.

Cu alte cuvinte, acest film ne arata de ce Romania nu se va face bine prea curand: pentru ca asa sunt majoritatea soferilor. Ei bine, mutzunachele asta de Alin Ghiciulescu, care a si filmat, crezand ca a facut mare realizare de reportaj demn de premiile Pulitzer, vine el zmeu peste politisti sa-i ia la rost si sa le ceara acte, ordine de serviciu si mai stiu eu ce. Prietene, daca eram in locul agentilor, iti dadeam doi slapi peste fata de nu te vedeai: intoarce-te in cazanul tau de BMW cu numere de Zimbabwe si asteapta pana iti primesti amenda ca te plimbi pe zona carosabila, unde nu ai voie!

Trecand la soferul in rosu, vinovatul oprit de politisti, dam fara indoiala de un exemplar mai inteligent ca o banana. Domnul sofer profesionist care, asa cum zice el, face Europa in lung si in lat, circula cu 74 la ora in zona de 50, dar nu intelege cum de si-au permis agentii sa-si faca treaba si sa-l amendeze pe el. In schimb, pune mana pe telefon si isi suna avocatul. Mars de aici, prostul satului, tu nu ai bani de adidasi cu talpa si ai bani de avocat, nu? Ce sa faca avocatul? Sa confirme ca esti un prost si ca agentii au dreptate?

Oricum, pentru aceste doua exemplare de primate proaste facute gramada, dar si pentru alti soferi care se cred superiori sau nu cunosc legea, cei de la "Politistii au umor" de unde am luat si filmuletul, de aduc aminte urmatoarele:

1. Nu aveți dreptul de a solicita NICIUN FEL DE DOCUMENT PERSONAL POLIȚIȘTILOR la fața locului, puteți face asta doar în instanța de judecată, dacă judecătorul consideră oportună administrarea unui astfel de document ca probă în apărarea voastră.
2. Nu aveți dreptul de a solicita SĂ VEDEȚI VOI ÎNREGISTRAREA APARATULUI RADAR. Astfel de solicitări se fac doar în instanța de judecată, dacă judecătorul consideră oportună administrarea unei astfel de probe în apărarea voastră.
3. Nerespectarea indicațiilor polițistului rutier se sancționează cu amendă contravențională și suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile, care se pot adăuga la cele eventuale 90 de zile dacă ați depășit viteza maximă admisă cu mai mult de 50 km./h pentru tronsonul de drum pe care ați fost depistați.

De fapt, ca sa vedeti cele mai clare exemple de prostie de care dau dovada soferii romani, citeste articolul urmator: Drepturile pe care credeam ca le avem in fata politistului rutier sunt basme

PS: domnilor agenti, pulanele alea chiar le aveti de pomana in dotare??? Puneti-le putin la treaba, ca soferul roman nu va intelege nimic, niciodata, cu frumosul!

Distribuie pe Facebook
mai multe