Folosirea telefonului mobil in benzinarii, interzisa: CUM TI SE PARE?

Folosirea telefonului mobil in benzinarii, interzisa: CUM TI SE PARE?
  • Gazele din rezervor se pot aprinde
  • Pistoalele de alimentare moderne au un sistem de aspirare a gazelor
Distribuie pe Facebook

Romania este tara in care nu se schimba nimic, daca nu mor oameni. A fost nevoie sa moara tineri intr-un club rock, pentru a-si da lumea seama ca autorizatiile se dau pe spaga. Poate si cand va avea loc o explozie cauzata de un telefon mobil, romanii isi vor da seama de ce in aproape toate tarile civilizate folosirea mobilului in benzinarie e interzisa.

Poate ti se pare o prostie, ca si tu o faci, dar si altii. Si anume, sa vorbesti la telefon in timp ce alimentezi sau cand esti intr-o benzinarie. Dar, cu siguranta, nu stiai ca in multe tari este interzisa utilizarea mobilului la benzinarie, exact asa cum este interzis fumatul. Nu si in Romania.

Ce se poate intampla daca folosesti telefonul mobil in benzinarie? Specialistii spun ca atunci cand folosesti telefonul mobil si pui mana pe pistolul de alimentare al pompei, se produce energie statica. Pot aparea scantei care sa aprinda gazele emanate de rezervor atunci cand alimentezi. Nu putine au fost cazurile in care cel ce alimenteaza sa produca o explozie a rezervorului, atunci cand baga benzina, nu motorina, in autoturism.

Din aceasta cauza au fost inventate si pistoalele de alimentare care aspira gazele scoase din rezervor, in momentul alimentarii. Aceste pistoale au devenit acum standard si sunt prezente si la unele benzinarii din Romania. Dar tot exista riscul ca aceste gaze sa fie eliminate pe la gura de alimentare si o simpla scanteie le poate aprinde.

Un filmulet ne arata un astfel de caz. Un sofer care alimenteaza produce o explozie. Se pare ca un copil alimenta automobilul in timp ce se juca pe telefon cu o mana, iar o scanteie produsa de energia statica a dus la explozia foarte grava soldata cu victime.

Romanii iau totul ca pe o gluma si foarte multi sunt cei care fumeaza chiar in benzinarie. Asa ca daca cineva le va spune sa inceteze si cu vorbitul la telefon, iti vor rade in nas. Romanii le stiu pe toate, asta e clar. Insa nu trebuie decat sa avem un prim accident de acest gen, ca sa se schimbe legile si ca sa interzicem utilizarea mobilului in benzinarie. Tu ce parere ai?

Distribuie pe Facebook
mai multe