Martorul de bord care iti spune pe ce parte e gura de alimentare cu carburant a masinii

Martorul de bord care iti spune pe ce parte e gura de alimentare cu carburant a masinii
  • Masinile mai noi au un martor de bord care iti arata pe ce parte se afla gura de alimentare cu carburant a masinii
  • Respectivul simbol aduce cu o pompa de benzina si este insotit de o sageata indreptata spre stanga sau dreapta
Distribuie pe Facebook

Nu multe persoane stiu acest detaliu: producatorii de automobile au 'ascuns' in cabina propriilor modele un martor de bord care indica pe ce parte se afla gura de alimentare cu carburant a masinii. Uite care este acela!

Dupa cum spuneam si in cursul zilei de ieri, industria auto a evoluat extrem de mult in ultimul deceniu. Modelele vandute in ziua de astazi vin cu numeroase noi optiuni la nivel de propulsie, de exemplu.

Mai exact, spre deosebire de anii anteriori, constructorii de masini ofera in prezent... inclusiv diesel-uri cu patru turbine sau sisteme electrice capabile sa aduca primii 96 km/h in mai putin de 2.5 secunde.

Numai cuvinte de lauda avem de spus si despre tehnologiile proaspat aparute in peisaj, farurile cu matrice de LED-uri sau chiar laser fiind printre primele dotari noi care ne vin in minte la acest moment.

Apoi mai sunt si infinitele sisteme de siguranta care transforma condusul intr-o activitate mai relaxanta si, totodata, mai sigura, precum pilotul automat adaptiv sau franarea autonoma cu detectare a pietonilor.

Ce legatura au toate acestea cu subiectul principal al materialului in cauza? Absolut niciuna, exceptand faptul ca si pe el il putem trece - fara probleme la capitolul - 'factori care iti usureaza viata la volan'.

Vorbim, bineinteles, despre martorul pe care producatorii de automobile l-au integrat in bordul propriilor modele pentru a ajuta soferii sa afle pe ce parte se afla gura de alimentare cu carburant a masinii.

Inainte de a te grabi sa intrebi cine nu stie un asemenea detaliu, ei bine... afla ca oricui i se poate intampla asa ceva. Mai ales atunci cand vehiculul in discutie nu ii apartine persoanei aflate la volan.

Revenind acum la respectivul simbol, el a fost pozitionat langa ceasul / indicatorul care iti arata nivelul de benzina sau motorina prezent in rezervor si aduce cu o pompa de carburant.

Langa aceasta pompa de carburant se mai regaseste si o sageata indreptata spre stanga sau dreapta, a carei rol este sa iti arate pe ce parte sa pozitionezi automobilul data viitoare in benzinarie.

Exista insa si o parte mai putin pozitiva cu privire la acest elemente ajutator: la unele modele de masina, sageata despre care iti spuneam mai sus apare doar atunci cand treci pe rezerva.

Sageata indicator benzina

Sageata indicator benzina

Distribuie pe Facebook
mai multe