A reusit sa il filmeze in trafic, chiar daca doar pentru cateva secunde. Uite cum arata pe viu noul cap tractor de la Tesla!

A reusit sa il filmeze in trafic, chiar daca doar pentru cateva secunde. Uite cum arata pe viu noul cap tractor de la Tesla!
  • Tesla a lansat anul trecut primul cap tractor din istoria sa
  • Noul Semi ofera o autonomie de pana la 800 de kilometri
  • Americanii vor intreoduce si o retea de incarcare Megacharger
Distribuie pe Facebook

Si mai interesant insa decat modul in care se prezinta din punct de vedere estetic este... cat de putina galagie face noul Semi atunci cand se deplaseaza.

Anul 2017 a fost unul plin de suisuri si coborasuri pentru Tesla. Compania americana nu a reusit sa atinga limitele de productie impuse pentru Model 3 dar, in schimb, a prezentat doua produse noi si extrem de interesante.

Printre acestea se numara si Semi, primul cap tractor al producatorului de automobile electrice din Silicon Valley. Nu iti face insa problema: inclusiv vehiculul respectiv este pus in miscare de motoare alimentate de la... priza.

Vorbim, mai precis, despre patru unitati derivate din cele instalate pe noul Model 3, care asigura o autonomie de pana la 800 de kilometri in regim de autostrada, dupa cum precizam si la momentul lansarii oficiale.

Clientii lui Semi, primul cap tractor din istoria companiei americane Tesla, vor avea totodata la dispozitie si o versiune capabila sa parcurga doar 480 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei, mai ieftina cu 30.000 de dolari.

In ceea ce priveste performantele, producatorul de automobile electrice din Silicon Valley spune ca noul sau vehicul reuseste sa sprinteze pana la 96 km/h de trei ori mai repede decat un model diesel, in cinci secunde.

La fel de bine suna si timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 96 km/h in conditiile in care in ecuatie mai este introdusa si o incarcatura de 36 de tone: mai putin de jumatate de minut sau, daca vrei, exact 20 de secunde.

Odata cu primul sau cap tractor, Tesla va introduce si o retea de incarcare cunoscuta sub denumirea Megacharger, care ii va permite noului Semi sa obtina in 30 de minute "carburantul" necesar parcurgerii a 640 de kilometri.

Un pachet Enhanced Autopilot, care cuprinde sisteme active precum Automatic Emergency Braking, Automatic Lane Keeping sau Lane Departure Warning, pune capat listei cu ingrediente magice din dotarea vehicului cu pricina.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2018