Audi a facut anuntul asteptat de toata lumea. Cand se lanseaza masina care va rescrie istoria companiei germane

Audi a facut anuntul asteptat de toata lumea. Cand se lanseaza masina care va rescrie istoria companiei germane
  • Primul automobil electric din istoria Audi debuteaza pe 30 august
  • Discutam despre versiunea de productie a conceptului E-Tron Quattro
  • Ultimele informatii vorbesc despre o autonomie de pana la 400 km
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Doar trei luni si trei saptamani ne mai despart pana la debutul mult anticipatului Audi E-Tron, primul automobil cu propulsie electrica din istoria companiei germane.

Mult a fost, putin a mai ramas. Versiunea de productie a conceptului E-Tron Quattro va debuta oficial la sfarsitul lunii august, pe data de 30, in cadrului summitului Audi de la Bruxelles, din Belgia.

Primul automobil complet electric din istoria companiei germane promite o baterie cu capacitatea de 95 kWh, care sa-i asigure o autonomie totala de pana la 400 de kilometri dupa standardele WLTP.

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Datele referitoare la puterea maxima a motorului sau timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h raman un mister si la momentul de fata, insa am putea vorbi despre valori precum 400+ CP si <5 secunde.

Ca o comparatie, prototipul dezvaluit cu ocazia evenimentului Frankfurt Motor Show 2015 anunta pentru aspectele anterior mentionate 435 CP (503 CP in overboost), respectiv 4.6 secunde.

Si daca tot suntem la acest capitol, trebuie precizat inclusiv ca rivalul european al viitorului Audi E-Tron, Jaguar I-PACE, combina doua motoare de 400 CP cu o baterie litiu-ion de aproximativ 90kWh.

Astfel rezulta un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4.8 secunde, plus o autonomie totala de 480 km - masurata, ca si in cazul primului automobil complet electric din istoria companiei germane, dupa standardele WLTP.

Intr-un final, principalul concurent al celor doua modele pe baterii de pe Batranul Continent, Tesla Model X, este disponibil in mai multe configuratii, de la banalul 75D pana la varful de gama P100D.

Revenind la versiunea de productie a conceptului Audi E-Tron Quattro, incheiem prin a reaminti ca aceasta poate fi deja comandata, pretul de vanzare urmand a porni de la aproximativ 80.000 de euro.

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Audi E-Tron

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi E-Tron
mai multe