Autoklass inaugureaza prima retea de statii pentru incarcarea GRATUITA a masinilor electrice

Autoklass inaugureaza prima retea de statii pentru incarcarea GRATUITA a masinilor electrice
  • Sunt 7 statii Autoklass la nivel national
  • O incarcare rapida dureaza circa 1 ora
  • Incarcarea la prizele 230V este gratuita!
Distribuie pe Facebook

La nivel national, capitolul 'masini electrice' nu prea este unulr gozav. Insa din cand in cand, mai primim si vesti bune. Este cazul noului proiect marca Autoklass, proiect ce reprezinta prima infrastructura nationala de incarcare a automobilelor electrice.

Autoklass, centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz, smart si Honda, a investit mai mult de 25.000 de euro in dezvoltarea primei infrastructuri private de incarcare a automobilelor electrice din Romania. Dealer-ul a dotat cele 7 centre pe care le detine la nivel national cu statii de incarcare pentru autovehiculele electrice. Aici isi poate incarca orice posesor de masina electrica acumulatorii!

Incepand de anul trecut, statiile sunt disponibile in toate centrele Autoklass din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Sibiu, Timisoara si Ploiesti. Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasari atat in regim extra-urban, pe axele principale de transport din Romania, cat si in regim urban, in orasele unde exista statii de incarcare Autoklass.

„Prin aceasta investitie, ne dorim sa incurajam politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 si sa ne aliniem la standardele si practicile internationale, unde a detine o masina electrica e un lucru firesc si foarte util, in niciun caz un moft. Si in tara noastra observam din ce in ce mai puternic aceasta tendinta. Daca ne uitam doar la anul 2015, in Romania s-au vandut in total aproximativ 165 de masini 100% electrice. In cele din urma, cresterea numarului de posesori de masini electrice e strans legata de existenta unei infrastructuri de incarcare. Consideram ca anul 2016 este un an de referinta pentru aceasta piata – politica de acordare a eco-bonusului la achizitionarea unui automobil electric si cererile de masini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii in acest sens”, a declarat Dragos Furtuna, Director de marketing la Autoklass Grup.

Autoklass

Statiile de incarcare Autoklass, instalate in parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW si prize Schuko de 3,6 kW, asigurand incarcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile in acest moment pe piata. Durata de incarcare a unei masini electrice variaza intre 1 ora (pentru un automobil conectat prin priza Type 2 la puterea maxima de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) si 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Incarcarea masinilor de la priza de 230V si 3,6 kW este GRATUITA, in schimb, cei care doresc o incarcare rapida, la priza de 400V si 22 kW, achita o taxa de 10 lei, TVA inclus. Harta centrelor Autoklass poate fi accesata pe www.plugshare.com.

Distribuie pe Facebook
mai multe