BMW a asteptat peste 100 de ani ca sa lanseze aceasta masina, insa acum o poate cumpara oricine. Cum arata in realitate

BMW a asteptat peste 100 de ani ca sa lanseze aceasta masina, insa acum o poate cumpara oricine. Cum arata in realitate
  • BMW a asteptat peste 100 de ani ca sa lanseze aceasta masina, insa acum o poate cumpara oricine
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Romania, preturile pornesc de la putin peste 81.000 de euro - conform configuratorului oficial.

Anuntat in urma cu aproape un an, la sfarsitul toamnei lui 2020, primul BMW iX din istorie nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare; ba dimpotriva, am putea spune. Privita de la exterior spre interior, respectiva masina iese imediat in evidenta datorita grilei frontale de dimensiuni mai mult decat generoase, extrem de controversata.

BMW iX

BMW iX

Lista "atractiilor" principale continua cu blocurile optice inguste - indiferent ca este vorba despre faruri sau stopuri, accentele de negru de la nivelul montantilor spate si jantele din aliaj de pana la 22 de inch, in timp ce setul de doua display-uri uriase, insarcinat cu afisarea tuturor detaliilor si informatiilor, deschide meniul "regasit" de cealalta parte a portierelor, evident.

De altfel, primul BMW iX din istorie se mai poate lauda si cu instrumente de bord digitale, cu un volan hexagonal, cu scaune cu tetiere integrate, afisaj pe parbriz cu proiector fara rama, diferite comenzi tactile si o instalatie audio de inalta fidelitate, 4D, de la Bowers & Wilkins. Din peisaj nu lipsesc insa, printre altele, nici materialele reciclate, de exemplu.

Sub capota, respectiva masina a pregatit un sistem de propulsie cu doua motoare electrice si 326 sau 523 de cai putere pe ambele punti, lista cu optiuni debutand cu varianta de baza xDrive40 si incheindu-se cu versiunea de top xDrive50, cu aceasta din urma promitand sa parcurga pana la 630 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei cu capacitatea (neta) de 105.2 kWh.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2021