BMW a publicat acum primele imagini si detalii oficiale. Acesta este noul si controversatul iX!

BMW a publicat acum primele imagini si detalii oficiale. Acesta este noul si controversatul iX!
  • BMW a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
  • Acesta este noul si controversatul iX!
Distribuie pe Facebook

Noul model va ajunge in showroom-uri incepand cu anul viitor, la un pret de vanzare - momentan - necunoscut.

Anticipat de conceptul Vision iNEXT, primul SUV asamblat de BMW pe o platforma destinata exclusiv automobilelor cu propulsie electrica a debutat oficial in urma cu cateva minute. Disponibil la vanzare abia de anul viitor, in schimbul unei sume de bani care ar putea fi formata din sase cifre, noul iX se remarca numaidecat prin grila frontala de dimensiuni mai mult decat generoase, extrem de controversata.

Meniul specific departamentului exterior continua - printre altele - cu blocuri optice inguste, plus jante din aliaj cu diametrul de pana la 22 de inch, in timp ce interiorul mizeaza pe un design minimalist, cu doar doua display-uri color la nivelul panoului de bord, daca mai era cumva nevoie de mentionat.

BMW iX

BMW iX

BMW iX

Nu lipsesc insa din peisaj nici scaunele cu tetiere integrate, afisajul pe parbriz cu proiector fara rama, comenzile tactile ori sistemul audio de inalta fidelitate, 4D, de la Bowers & Wilkins, de exemplu. Alte detalii includ nenumarate suprafete incalzite, intre care si cotiera centrala sau chiar torpedo-ul, in mod surprinzator, acoperis cu umbrire electrocromatica, componente realizate din material reciclate s.a.m.d.

In compartimentul motor, primul BMW iX din istorie a pregatit - initial - un sistem de propulsie cu doua unitati electrice si o baterie cu capacitatea bruta de peste 100 kWh, ce se traduce in lumea reala printr-o putere maxima de peste 500 CP si un sprint de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde.

SUV-ul derivat din conceptul iNEXT se mai poate lauda, in plus, si cu o autonomie totala de peste 600 de km, dar si cu o incarcare de la 10 la 80% in mai putin de 40 de minute atunci cand este alimentat la o statie de 200 kW. Pentru persoanele aflate pe fuga, respectivul automobil are nevoie de numai zece minute pentru a extrage energia necesara parcurgerii unei distante de aproximativ 120 de km.

BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Noiembrie 2020