Tot ce trebuie sa stii despre noul BMW i3, primul BMW electric din istorie

Tot ce trebuie sa stii despre noul BMW i3, primul BMW electric din istorie
  • BMW a dezvaluit in cursul zilei de astazi noul model BMW i3
  • Automobilul bavarez foloseste un tren de rulare complet electric
  • Vanzarile vor lua startul din luna noiembrie a acestui an
Distribuie pe Facebook

Asa cum au promis anterior, bavarezii de la BMW au dezvaluit astazi, in premiera mondiala, simultan in orasele New York, Londra si Beijing, primul automobil complet electric din istoria lor, noul si mult anticipatul BMW i3.

Urmand a fi disponibil la vanzare incepand cu luna noiembrie a acestui an, la un pret de pornire de 34.950 euro - pret caracteristic pietii din Germania, noul si mult anticipatul BMW i3 se remarca printr-un design exterior similar conceptului cu acelasi nume, dezvaluit cu ocazia editiei din anul 2011 a evenimentului Frankfurt Motor Show.

BMW i3BMW i3

BMW i3

Totusi, spre deosebire de prototipul expus in cadrul salonului auto organizat in orasul german, versiunea de productie vine cu un aspect vizual mai putin dramatic, renuntand la panourile transparente ale usilor. De asemenea, numeroase modificari au fost operate si la nivelul spoilerelor fata / spate, in timp ce portierele anterioare au fost alungite, usile posterioare fiind astfel scurtate.

In ceea ce priveste aspectul interior, primul automobil complet electric din istoria din istoria constructorului bavarez din Munchen se poate mandri cu un design futurist, cele doua ecrane digitale insarcinate cu afisarea tururor informatiilor vitale - inclusiv vitezometrul, reprezentand de departe atractia principala. Mai mult de-atat, conform oficialilor companiei germane, noul i3 va fi disponibl la interior in trei versiuni diferite: Loft, Lodge sau Suite.

BMW i3

BMW i3BMW i3

Totusi, nu aspectul vizual este cel care impresioneaza atunci cand vine vorba de modelul BMW i3. Nu de alta dar, spre deosebire de alte automobile electrice, noul BMW i3 se bucura de o constructie ultra-usoara ce combina aluminiul cu fibra de carbon, primul model complet electric din istoria constructorului bavarez din Munchen cantarind astfel numai 1.195 de kilograme.

In plus, asa cum precizam si anterior, noul BMW i3 se mai poate lauda si cu un propulsor montat in partea posterioara a autoturismului, ce pune la dispozitia rotilor spate undeva in jurul a 170 cai putere si 250 Newton-Metri. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 7.2 secunde, in timp ce viteza maxima este de circa 150 kilometri pe ora.

BMW i3BMW i3

In ceea ce priveste autonomia, aceasta variaza intre 130 si 160 de kilometri in modul Comfort, insa poate ajunge pana la 200 de kilometri atunci cand soferul selecteaza modul ECO Pro+. Iar asta nu e tot. In cazul in care se opteaza pentru versiunea Range Extender - care, pe langa propulsorul electric, gadzuieste si o motorizare de motocicleta, cu doi cilindri si capacitate de 0.65 litri, folosita pe post de generator de energie, noul i3 de la BMW va putea parcurge cu o singura incarcare a bateriei distante chiar si de pana la 340 de kilometri.

Primul automobil complet electric din istoria din istoria constructorului bavarez din Munchen va putea fi admirat pe viu, in premiera mondiala, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment ce ia startul la inceputul lunii septembrie a acestui an.

Distribuie pe Facebook
mai multe