Cea mai ieftina masina electrica din Europa a primit un facelift major. Noua Dacia Spring se lauda cu un design complet redesenat la exterior si ceasuri de bord digitale la interior. Cat costa in Romania

Cea mai ieftina masina electrica din Europa a primit un facelift major. Noua Dacia Spring se lauda cu un design complet redesenat la exterior si ceasuri de bord digitale la interior. Cat costa in Romania
  • Cea mai ieftina masina electrica din Europa a primit un facelift major
  • Noua Dacia Spring se lauda cu un design complet redesenat la exterior si ceasuri de bord digitale la interior
  • Cat costa in Romania
Distribuie pe Facebook

Lista atractiilor principale cuprinde inclusiv noi sisteme de asistenta la conducere. Plus un display central cu diagonala de zece inch.

Prezentata publicului larg in urma cu mai bine de cinci saptamani si jumatate - inca din ultima parte a lunii lui februarie, cea mai noua iteratie a popularei familii pe nume Dacia Spring are, intr-un final, si o nota de plata. 16.900 de euro este, mai precis, suma minima pe care cumparatorii respectivei masini o vor avea de achitat pe piata din Romania - cu mentiunea ca pretul de vanzare va cobori pana la 11.800 de euro in cazul procurarii prin intermediul programului Rabla Plus. Comercializata sub indicativul Essential Electric 45, versiunea de baza a noului model 100% electric din gama constructorului de la Mioveni beneficiaza de un motor cu numai 45 de cai putere in dotare, astfel ca eterna problema a sprintului de la zero la 100 km/h isi va gasi, si de data aceasta, rezolvarea intr-o eternitate: aproximativ 19 secunde.

Daca vine vorba, in schimb, despre autonomia totala, o singura incarcare a bateriei de 26.8 kWh asigura - conform fisei cu specificatii de ordin tehnic, energia necesara parcurgerii unor distante de pana la 220 de kilometri. Potrivit unui comunicat pus - anterior, la dispozitia presei de specialitate, printre multiplele ingrediente oferite in standard, fara costuri suplimentare, au reusit sa isi faca loc si nenumarate sisteme de asistenta la conducere noi, compatibile cu normele de siguranta GSR2: precum recunoastere panouri de semnalizare cu alerta de depasire a vitezei legale, franare autonoma de urgenta, cu functie de detectare a vehiculelor, pietonilor, biciclistilor, motociclistilor, supraveghere a atentiei soferului, asistenta la mentinerea benzii de rulare, alerta la schimbarea benzii de rulare, semnal pentru oprirea de urgenta.

Noua Dacia Spring se mai vinde - pe piata din Romania, si intr-o varianta cu 65 CP in echipare, care ar trebui sa accelereze de la zero la 100 de kilometri pe ora in sub 14 secunde. Disponibila la preturi incepand de la suma de 18.900 de euro - cu nota de plata coborand pana la 13.800 de euro prin intermediul programului Rabla Plus, aceasta dispune, similar modelului de baza, de un acumulator de 26.8 kWh pentru o autonomie de pana la 220 km.

«Inca de la lansarea sa, in 2021, Dacia Spring contribuie activ la tranzitia eficienta catre mobilitatea cu emisii zero. Acest succes confirma apetitul pieței pentru vehicule electrice la preturi accesibile. Bazandu-ne in continuare pe abordarea noastra design-to-cost, propunem acum un model cu un design complet nou, care beneficiaza de echipamente imbunatatite.», a afirmat Xavier Martinet, Directorul Departamentului de Marketing, Vanzari & Operatiuni.

Dacia Spring Facelift

Dacia Spring Facelift

Dacia Spring Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Dacia Spring Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 8 Aprilie 2024