Cine ar fi crezut vreodata ca se va ajunge aici? O Kia tocmai a fost votata Masina de Lux a Anului 2024 in Germania!

Cine ar fi crezut vreodata ca se va ajunge aici? O Kia tocmai a fost votata Masina de Lux a Anului 2024 in Germania!
  • Cine ar fi crezut vreodata ca se va ajunge aici?
  • O Kia tocmai a fost votata Masina de Lux a Anului 2024 in Germania!
Distribuie pe Facebook

Disponibil la preturi incepand de la aproape 72.500 de euro, produsul cu pricina ofera, in versiunea entry-level, un motor cu numai 204 CP si 350 Nm.

Prezentata lumii intregi acum mai bine de sase luni, inca de la inceputul acestei primaveri, cea dintai generatie a electricei comercializate de Kia sub numele de EV9 a revenit de curand, chiar pe parcursul saptamanilor precedente, in lumina intensa a reflectoarelor. Explicatia: proiectata special pentru a concura impotriva unor rivali ca Mercedes EQS, respectiva creatie a fost desemnata Masina de Lux a Anului 2024 in Germania, dupa ce s-a impus in fata a opt modele, fiecare cu un pret de baza de 70.000+ de euro.

„Fiind noul automobil «nava-amiral» dezvoltat de Kia, SUV-ul EV9 joaca un rol esential in transformarea marcii noastre intr-un furnizor principal de automobile electrice. Cu interiorul extraordinar de flexibil si spatios, design-ul impresionant si tehnologia de incarcare ultra-rapida, acesta stabileste noi standarde in segmentul SUV”, a mentionat Won-Jeong Jeong, presedintele diviziei europene a companiei Kia. Acesta a tinut sa mai precizeze: „Suntem foarte mandri ca modelul EV9 a fost desemnat «Masina de lux a anului in Germania» chiar inainte de a fi lansat, deoarece este un semnal puternic ca marca Kia si strategia sa de electrificare sunt recunoscute si premiate de expertii din industria germana”.

Kia EV9 - Galerie Foto

Kia EV9 - Galerie Foto

Kia EV9 - Galerie Foto

Totul despre Kia EV9

Asamblata pe aceeasi platforma modulara E-GMP precum Kia EV6 si Hyundai Ioniq 5, cea dintai generatie a electricei comercializate de Kia sub numele de EV9 are un pret de pornire, in Germania, de circa 72.490 de euro. In varianta de baza, modelul companiei sud-coreene isi intampina cumparatorii alaturi de un motor cu doar 204 CP si 350 Nm, valori livrate exclusiv rotilor spate, printre performantele inscrise in cadrul fisei tehnice regasindu-se, drept urmare, inclusiv un sprint 0 - 100 km/h, cu acceleratia la podea, in 9.4 secunde.

Echipata cu o baterie de 99.8 kWh, configuratia in cauza se mai poate lauda si cu o autonomie de pana la 563 km. Daca vine vorba, in schimb, despre continutul listei cu dotari standard, fara costuri suplimentare sunt oferite si blocurile optice cu LED, jantele cu un diametru de 19 inch, din aliaj usor sculptate, camera pentru mersul in marsarier, instalatia de climatizare cu reglare automata a temperaturii, incalzirea si ventilatia pentru primele doua din trei randuri de scaune, volan multifunctional cu patru spite, instrumentele de bord digitale, sistemul de navigatie cu un ecran color cu o diagonala de 12.3 inch ori, mai mult sau mai putin surprinzator, tapiteria din piele artificiala confectionata.

Cea dintai generatie a electricei comercializate de Kia sub numele de EV9 masoara peste cinci metri in lungime, 5.010 milimetri in versiunea normala si 5.015 milimetri in varianta sport GT-line, in timp ce latimea este de 1.98 metri, fara a lua in calcul insa si oglinzile retrovizoare. Inaltimea variaza intre 1.755 si 1.780 de milimetri, iar ampatamentul modelului cu o greutate de 2.501 - 2.749 de kilograme, animat de un ansamblu cu un singur motor, de 204 CP si 350 Nm / doua motoare, sinonime cu 385 CP si 700 Nm, este de 3.1 metri.

Kia EV9 - Galerie Foto

Kia EV9 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Kia EV9 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 3 Noiembrie 2023