Daca nu vrei s-auzi de Tesla, asta e masina ta. Foto ca sa te convingi si singur

Daca nu vrei s-auzi de Tesla, asta e masina ta. Foto ca sa te convingi si singur
  • Daca nu vrei s-auzi de Tesla, asta e masina ta
  • Foto ca sa te convingi si singur
Distribuie pe Facebook

Productia de serie va debuta insa abia la jumatatea anului 2022, potrivit primelor informatii si detalii oficiale.

Compania Mercedes continua seria lansarilor futuriste si prezinta publicului larg noul EQE, o versiune mai accesibila si cu dimensiuni apropiate de Tesla Model S a controversatului EQS. Gandita pentru a concura inclusiv impotriva viitorului Audi A6 E-Tron, noua masina din Sttutgart se remarca numaidecat prin forma atipica a caroseriei cu cinci portiere in dotare - comparata, nu de putini, cu un... ou.

Reteta caracteristica departamentului exterior cuprinde, printre altele, si un panou frontal de culoare neagra - simplu sau decorat cu mai multe stelute similare logo-ului marcii germane, cu jante din aliaj de pana la 21 de inch, plus stopuri unite cu o banda iluminata, daca mai trebuia precizat.

Mercedes EQE

Mercedes EQE

De cealalta parte a portierelor, la nivel de cabina, primul Mercedes EQE din istorie preia celebra plansa de bord high-tech - cu trei display-uri unite intr-o suprafata cu aspect curbat si o latime de aproximativ 141 de centimetri, de la noul EQS. Acelasi interior al masinii din Sttutgart a mai pregatit si guri de ventilatie turbionare, dar si un volan cu trei spite si comenzi tactile, anunta compania producatoare.

Totodata, din peisaj nu lipsesc nici scaunele cu masaj, amatorii de echipamente de mare lux fiind intampinati si de o instalatie audio cu 15 difuzoare de la Burmester, de faruri capabile sa proiecteze diferite simboluri pe asfalt - de afisaj pe parbriz si sistem de navigatie cu realitate augmentata etc.

Caracterizata de o lungime de 4.946 de milimetri si un ampatament de peste trei metri, noua masina din Sttutgart va fi disponibila - initial, intr-o varianta EQE 350. Conform Mercedes, respectiva versiune ofera un motor cu 292 de cai pe rotile de pe puntea spate, de alimentarea sa ocupandu-se o baterie cu capacitatea de circa 90 kWh, se mai precizeaza in comunicatul de presa dat recent publicitatii.

Valoarea specifica acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu reprezinta decat un mare mister, asemeni vitezei de top, insa autonomia totala urca pana la 660 de kilometri, in timp ce un ciclu de incarcare de 15 minute se traduce prin carburantul necesar parcurgerii distantei de 250 de kilometri.

Mercedes EQE

Mercedes EQE

Mercedes EQE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (108) Poze Mercedes EQE
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 6 Septembrie 2021