Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Cum arata in realitate

Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Cum arata in realitate
  • Este inceputul unei noi ere
  • Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Sub capota, doua motoare, alimentate de o baterie cu capacitatea de 111 kWh, lucreaza impreuna pentru a livra persoanei de la volan pana la 408 sau, dupa cum se intampla in cazul variantei de top, 517 CP. De unde si un 0 - 100 km/h in mai putin de 5.0 secunde.

Dezvelit publicului larg in urma cu mai bine de 13 saptamani si jumatate, inca de la inceputul lunii lui noiembrie, primul automobil cu propulsie electrica oferit de Volvo pe o platforma dedicata stie - cu siguranta, cum sa impresioneze. Asteptat sa isi faca aparitia pe strazi si in showroom-uri, la vanzare, pana la finalul anului 2023, respectivul produs se remarca - la nivelul departamentului exterior, in special prin dimensiunile mai mult decat generoase ale caroseriei, acolo unde lista principalelor elemente de atractie culmineaza cu lungimea mai mare de cinci metri. De cealalta parte a portierelor, la interior, reteta specifica noului EX90 debuteaza cu un display central supradimensionat, cu diagonala de 14.5 inch, pasagerii urmand a descoperi - odata ajunsi in cabina, si o instalatie audio de la Bowers & Wilkins.

In ceea ce priveste pachetul tehnic, cumparatorii vor fi intampinati de un numar de doua motoare - cate unul pentru fiecare punte in parte, alimentate de o baterie cu capacitatea de 111 kWh, dupa cum precizam, de altfel, si anterior, in randurile de mai sus. Meniul disponibil debuteaza cu o versiune de 408 CP - care isi propune sa rezolve ecuatia 0 - 100 km/h in aproximativ 5.9 secunde, clientii avand la dispozitie si o configuratie de 517 CP, sinonima cu un timp de 4.9 secunde pentru proba cu pricina; in functie de optiunea aleasa, autonomia maxima poate urca pana la 600 de kilometri, anunta un comunicat oficial de presa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 15 Februarie 2023