Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Cum arata in realitate

Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Cum arata in realitate
  • Este inceputul unei noi ere
  • Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Conceput special pentru a concura impotriva unor nume precum Tesla Model X, respectivul vehicul combina doua motoare pentru o putere de pana la 517 cai.

Prezentat lumii intregi cu mai bine de zece luni in urma, inca din ultima parte a anului 2022, primul autoturism construit de Volvo pe o platforma destinata exclusiv electricelor stie - cu siguranta - cum sa impresioneze. Privit de la exterior la interior, automobilul in cauza - denumit EX90 - se remarca atat prin dimensiunile generoase ale caroseriei, acolo unde lista atractiilor principale cuprinde inclusiv o lungime mai mare de cinci metri, cat si prin displayul tactil de 14.5 inch de la nivelul cabinei, insa nici jantele supradimensionate din aliaj sau instalatia audio cu difuzoare in tetiere, de la Bowers & Wilkins, nu ar trebui sa intreaca intocmai neobservate.

Dezvoltat special pentru a concura impotriva unor rivali precum Tesla Model X, noul produs al marcii cu sediul in orasul Goteborg din Suedia pluseaza cu un sistem de propulsie compus din doua motoare si pana la 517 CP, astfel ca eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi gaseste rezolvarea - cu pedala de acceleratie la podea - intr-un interval de numai 4.9 secunde, astfel ca din peisaj nu lipsesc, mai mult ori mai putin surprinzator, nici discurile de franare condimentate cu diametrul de 400 mm.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 21 August 2023