Este oficial: s-a lansat si in Europa! Noul sedan de la Xpeng ofera usi cu deschidere verticala, ca un Lamborghini, in versiunea de top

Este oficial: s-a lansat si in Europa! Noul sedan de la Xpeng ofera usi cu deschidere verticala, ca un Lamborghini, in versiunea de top
  • Este oficial: s-a lansat si in Europa!
  • Noul sedan de la Xpeng ofera usi cu deschidere verticala, ca un Lamborghini, in versiunea de top
Distribuie pe Facebook

Seria vestilor bune continua, mai mult sau mai putin surprinzator, cu un display central de dimensiuni generoase. Cu o diagonala de 14.96 inch.

Inceputul anului 2023 marcheaza debutul unui nou model cu propulsie electrica pe piata din Europa, compania chineza Xpeng anuntand, cu numai cateva zile in urma, startul comenzilor pentru gama P7. Disponibil initial in doar patru tari, in Norvegia, Suedia, Danemarca si Tarile de Jos, respectivul produs ia forma unui sedan cu alura fastback, varianta de top plusand cu o pereche de portiere cu deschidere verticala, a la Aventador LP700-4.

Xpeng P7

Xpeng P7

Caracterizata de o lungime de circa 4.88 metri si un ampatament de aproape 3.000 de milimetri, aceeasi masina cu un sistem de propulsie compus dintr-unul ori doua motoare, beneficiaza, la nivelul departamentului exterior, inclusiv de blocuri optice. Lista atractiilor principale cuprinzand si un set de jante din aliaj cu diametrul de 18 sau 19 inch, in functie de configuratia aleasa, RWD Long Range, AWD Performance, AWD Wing, de clientii dispusi sa achite o nota de plata de minim 49.990 de euro.

La interior, de cealalta parte a usilor acompaniate de tehnologia soft close, noul P7 dispune si de o tapiterie realizata din piele Nappa. Din peisaj nu lipsesc, anunta un comunicat pus la dispozitia presei de specialitate, nici scaunele ventilate, bancheta incalzita, ceasurile de bord digitale, potentialii cumparatori urmand a fi intampinati si de o instalatie audio de inalta fidelitate, de la Dynaudio, de un display central cu o diagonala de 14.96 inch etc.

Daca vine vorba, in schimb, despre partea mecanica, propulsia este asigurata fie de unul, fie de doua motoare electrice, cu 276 de cai putere livrati rotilor spate ori 473 CP pe ambele punti. Astfel, eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea, cu pedala de acceleratie la podea, intr-un timp de 6.7, respectiv 4.1 secunde, pe cand autonomia maxima urca pana la 576 de kilometri in cazul versiunii de baza RWD Long Range si 505 kilometri al variantelor AWD.

Xpeng P7

Xpeng P7

Xpeng P7

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Xpeng P7
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2023