Green Supercar - BMW lanseaza prima Supermasina ecologica

Green Supercar - BMW lanseaza prima Supermasina ecologica
Porsche si Jaguar au anuntat deja lansarea unor modele cu propulsie hibrida, capabile sa depaseasca bariera celor 300 km/h. Si cum BMW nu vrea sa ramana mai prejos, a anuntat un coupe 2+2 numit Vision Efficient Dynamics, un model revolutionar hibrid, capabil de performante uluitoare - primul Supercar ecologic amrca BMW. Asta dupa ce producatorul a lansat deja un scuter "verde" dar si motorizari hibride pentru toata gama de masini. Asa ca mai lipsea o masina rapida!
Distribuie pe Facebook
Hibridele supersport par a fi noul trend in industria auto, avand in vedere conceptele marcilor premium. Dupa ce Porsche a prezentat la Geneva 918 Spyder, model supersport care poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 320 km/h cu un consum mediu de numai 3,0 litri, iar Jaguar noul C-X75, hibrid care utilizeaza microturbine pe gaz pentru a alimenta cele patru motoare electrice, acum BMW vine cu Vision EfficientDynamics.

Green Supercar - BMW lanseaza prima Supermasina ecologica

Masina hibrida este propulsata de tehnologia BMW ActiveHybrid si a fost prezentata in cadrul Salonului Auto International de la Frankfurt IAA in 2009 sub forma unui automobil sport cu patru locuri, cu un design spectaculos. Cu o gama larga de componente adaptate din productia de serie, acest prototip s-a bucurat de o primire pozitiva din partea publicului. In cadrul Salonului de la Leipzig, BMW a prezentat un automobil echipat cu o varietate de tehnologii pentru traficul cotidian, al carui punct de pornire este studiul BMW Vision EfficientDynamics. Aceasta prezentare a oferit reprezentantilor presei cea dintai ocazie de a afla cum este sa conduci un automobil cu 2 plus 2 locuri, propulsat de un sistem hibrid inovator.

Green Supercar - BMW lanseaza prima Supermasina ecologica Green Supercar - BMW lanseaza prima Supermasina ecologica

Modelul BMW Vision EfficientDynamics are o inaltime de 1,24 metri si pastreaza proportiile caracteristice BMW: console scurte, capota lunga si ampatament mare. Usile de forma aripilor asigura accesul facil pentru ambele randuri de scaune, in timp ce numeroasele elemente aerodinamice reduc coeficientul de rezistenta la valoarea de Cx 0,22. Combinatia intre un motor turbodiesel cu trei cilindri si doua propulsoare electrice, cate unul pe fiecare punte, permit atingerea unei puterii totale a sistemului de 241 kW/328 CP. Configuratia inovatoare a tehnologiei BMW ActiveHybrid in combinatie cu un motor diesel avansat permit realizarea unor performante de automobil sport cu un consum de masina compacta. Doar 4,8 secunde sunt necesare pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h, in timp ce consumul mediu, in ciclul de testare EU (KV01), este de 3,76 litri/100 kilometri si un nivel al emisiilor CO2 de 99 grame per kilometru.

Green Supercar - BMW lanseaza prima Supermasina ecologica

Prototipul BMW Vision EfficientDynamics poate functiona si in modul plug-in. Acumulatorul litiu-ion, dispus in zona mediana intr-un element longitudinal al sasiului si realizat special pentru acest automobil sport hibrid, poate fi alimentat complet de la o sursa conventionala de curent, in doar doua ore si jumatate. Utilizarea exclusiva a energiei electrice permite o calatorie fara nici un fel de emisii pe o raza de maximum 50 kilometri, in timp ce un rezervor pentru motorina, cu capacitatea de 24 litri, extinde raza de operare pana la 700 kilometri.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW Hibrid
mai multe