Hyundai Tucson plug-in hybrid. Producatorul ofera mai multe detalii, inclusiv autonomia in modul electric

Hyundai Tucson plug-in hybrid. Producatorul ofera mai multe detalii, inclusiv autonomia in modul electric
  • Motor pe benzina de 1.6 litri si motor electric
  • 265 CP si 350 Nm cuplu
  • Autonomia electrica de peste 50 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Versiunea plug-in hybrid a noii Hyundai Tucson ar urma sa fie lansata pe piata in primavara anului viitor. Pana atunci, insa, constructorul asiatic a mai dat publicitatii cateva informatii interesante.

Noua generatie Hyundai Tucson va fi disponibila si intr-o versiune plug-in hybrid, dupa cum a confirmat producatorul asiatic in urma cu trei luni. La acea vreme stiam doar ca ar urma sa aiba 265 de cai putere insa acum Hyundai a dat mai multe detalii.

Spre exemplu, sistemul de propulsie este format dintr-un motor pe benzina, de 1.6 litri T-GDi Smartstream, si unul electric de 66.9 kW. In total, ansamblul dezvolta 265 de cai putere si 350 Nm cuplu pe care ii livreaza ambelor punti prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sase trepte.

Hyundai Tucson PHEV

Vorbim asadar de un sistem de tractiune integrala, unul care beneficiaza de tehnologia HTRAC (distributie variabila a puterii catre rotile fata si spate in functie de conditiile de drum) dar si de un mod de condus Terrain Mode.

Acesta din urma optimizeaza puterea, cuplul si frana pe baza configuratiei terenului.

Hyundai Tucson PHEV

Noua Hyundai Tucson plug-in hybrid vine echipata cu o baterie de 13.8 kWh iar autonomia electrica estimata de Hyundai este de peste 50 de kilometri (WLTP).

Ca o masina electrificata, din secolul 21, care se respecta, SUV-ul asiatic beneficiaza de o gama larga de sisteme de asistenta inclusiv Forward Collision-Avoidance Assist, Leading Vehicle Departure Alert, Highway Driving Assist, Smart Cruise Control Curve, Intelligent Speed Limit Assist, Blind Spot-Collision Warning, Blind-Spot Collision Avoidance Assist, Safe Exit Warning, Remote Smart Parking Assist sau Electronically Controlled Suspension.

Hyundai Tucson PHEV

Distribuie pe Facebook
mai multe